Se incinge untul cu uleiul de masline (adaugat sa nu se arda untul).
Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verdeSe amesteca ingredientele pentru marinada.
Prepelite marinate, la cuptorVarza murata se spala si se stoarce bine, apoi se taie frunzele pentru sarmale.
Sarmale de curcan cu varza acra si afumatura de porcSe amesteca faina, praful de copt, cele 2 tipuri de zahar, sarea, cafeaua solubila.
Fursecuri americane cu cafeaGalbenusurile se amesteca cu zaharul pana obtinem o crema care curge in fir neintrerupt.
Rulada marmorata de cafeaBiscuitii maruntiti la robot se amesteca cu untul topit, sucul de compot si miezul de nuca prajit si maruntit.
Prajitura cu biscuiti si jeleu de maceseSe amesteca faina de migdale cu pudra de roscove, nuca de cocos deshidratata, laptele de cocos si lingura de cafea.
Migdalate ciocolatoase cu nuca de cocosPulpele spalate si zvantate se mai subtiaza cu un cutit, apoi se sareaza si condimenteaza.
Rulouri jambonate din pui umplute cu pruneSe maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca bine cu untul topit si miezul de nuca.
Gelle-cheesecake cu ananas si krantzSe spala cartofii bine cu apa rece, apoi se fierb cu tot cu coaja.
Salata de pui cu maionezaSe taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici.
Mancarica de dovleac placintarSe mixeaza albusurile cu un praf de sare.
Deliciu cu crema de dovleac coptIntr-un vas, se amesteca carnea tocata cu oul, pesmetul, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust.
Rulada de carne cu sunca si felii de branzaSe spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante.
Ciorba de potroaceIncalzim cuptorul la 180 de grade C.
Polpettone umplut invelit in baconDrojdia se inmoaie in laptele caldut.
Katzenaugen (ochi de pisica)Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera.
Bulete de parmezanIntr-o forma de chec, punem folie alimentara si o captusim bine pe toti peretii.
Terina de branza cu struguriIntr-un bol amestecam ingredientele pentru marinada, cu usturoiul trecut prin presa.
Cotlet de porc in crusta de cascaval cu patrunjel verde cu garnitura de piure de conopidaAm adaptat reteta mamei de dulceata de portocale la resursele si cantitatile pe care le-am avut.
Dulceata de citriceIntr-un vas adanc se amesteca margarina, data pe razatoarea mare.
Saleuri de casaSe amesteca drojdia uscata cu faina.
Cozonac cu cacao, nuci si alune de padureBiscuitii coaja de copac erau preferatii nostri in copilarie.
Biscuiti Coaja de copacUn chec dietetic cu portocala, scortisoara si cereale pe care l-am facut pentru tata.
Chec cu portocala si scortisoaraPentru un pranz in familie, am pregatit carne de porc in stil “pomana porcului”.
Friptura pomana porculuiZilele trecute am pregatit cateva tarte umplute cu amestec de carne.
Tarte de CraciunIn asteptarea lui Mos Craciun, am pregatit un sac delicios cu mere.
Sacul lui Mos CraciunIntrucat Craciunul inseamna bucuria de a darui, am pregatit 3 casute de turta dulce.
Casuta din turta dulceAlbusurile cu zaharul se bat spuma tare, se adauga galbenusurile si se bat in continuare.
Amandina -varianta meaSe scurge tonul de apa sau ulei deoparte intr-o sita.
Salata de tonSe pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios.
Fursecuri cu tahiniIn vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa.
Tort alpahoresPreparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite.
Rulada tricolora cu mousse de tonAtunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi...
Varza cu carne de pui, la cuptorPentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza.
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varzaUmplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit.
Placinta aromata de toamnaSe spala bine pieptul de pui.
Friptura de curcan cu legume si sos de rosiiSe incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare).
Supa crema de dovleacSe taie caisele si curmalele in bucati mici si se amesteca cu celelalte fructe uscate, apoi se stropesc cu esentele de...
Chec coronita cu fructe uscate si macSe fierbe nautul si se scurge de apa.
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumaturaSe curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarinAlbusurile, (atentie!!! sa fie la temperatura camerei) se bat energic cu un praf de sare.
Chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padureFeliile de carne se bat cu ciocanul pentru snitele.
Escalop de porc cu ciuperci de padureFasolea se curata de impuritati.
Ciorba de fasole cu ciolan servita in paineReteta aceasta poate fi adaptata cu usurinta ca fiind si un produs de post.
CinnabonKushari este o reteta vegetariana egipteana.
Kushari (reteta de post)Desigur, borsul de fasole in regiunea Moldovei, se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului.
Bors moldovenesc cu fasole, ca la mama acasa (de post)Se spala merele si perele si se usuca.
Crumble cu turta dulce, mere si pereSe toaca ceapa, prazul si tija de apio marunt si se calesc in putin ulei de masline.
Supa crema de brocoli, telina apio si praz, cu baconDescopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise