Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutAmestecam intr-un bol usturoiul dat prin presa cu sarea, boiaua, piperul, ulei si condimentele cu cafea.
Coaste de porc glazurate, la cuptor, cu cartofi cu rozmarinIntr-un bol adaugam untura, zaharul, sarea, amoniu si laptele.
Rulouri cu crema de branzaUna dintre prajiturile mele preferate in copilarie, atunci cand mergeam la cofetarie era amandina.
Amandine de casaSe freaca untul cu zaharul, se adauga treptat galbenusurile.
Ora 12 de casaBlat-Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugam 1 lingura de zahar si mixam pana devine o spuma lucioasa.
Prajitura cu ciocolata si banane caramelizateIntr-un vas punem faina, cacao (eu am pus capuccino cu gust de ciocolata) sarea, cafea.
Cannoli sicilianiIntr-un bol adaugam faina, zaharul, coaja de portocale le amestecam dupa care facem o gaura in mijloc.
Cornulete fragedeSpalam andivele, curatam primele frunze si scobim cotorul.
Barcute de andive umplute cu salata exoticaPieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie.
Chiftele frantuzestiClatite-intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare.
Clatite cu pate si cascavalUn tort de ciocolata, care e usor de preparat, cu o glazura de ciocolata delicioasa.
Tort de ciocolataPestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime.
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orezTerina de cascaval si rulada de carne sunt aperitive delicioase si aspectoase.
Terina cu legume, cascaval si sunca afumata din piept de curcanCiocolata de casa a fost si va ramane unul dintre deserturile noastre preferate.
Ciocolata de casa cu nucaParjoalele moldovenesti, sunt de fapt chiftelute obisnuite din carne tocata.
Parjolute moldovenesti in sos, cu garnitura de piure de cartofiInainte de a trece la prepararea supei noastre, sa va fac cunoscute cateva informatii utile.
Supa de ghebe cu legume (proaspete)Blatul: Intr-un bol mic, se bat bine ouale impreuna cu smantana si se lasa deoparte.
Tort cu blat de cacao si crema de vanilie cu nucaIntr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt.
Pateuri cu branza vegetalaSe framanta un aluat elastic din faina, ou, sare, amestecul de condimente si legumele deshidratate.
Traistutele lui CraciunSe fierb cartofii in apa cu sare.
Cartofi umpluti cu branza si piept de pui afumatSe mixeaza margarina moale cu zaharul si galbenusurile.
Tarta cu blat fraged din rulouri cu pudra de rascove si umplura de merePulpele spalate si zvantate se subtiaza cu lama unui cutit.
Rulouri din pulpe de pui cu prosciutto si patrunjel verdeCarnea o speli bine sub jet de apa rece si o tai astfel incat sa obtii o bucata subtire si suficient de mare.
Rulada de porc cu legume ( fiarta in moare)Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine.
Crema de somonSe pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb.
Balmos ca la BuzauCuratam si spalam ceapa si usturoiul, le taiem cubulete si le punem la calit in ulei pentru 5 minute.
Ciupercute cu oua ochiuriPentru salata de icre incepem sa frecam (mixam) icrele puse intr-un bol.
Salata din icre de crapPentru Revelion am pregatit prajitura cu foi de miere
Prajitura cu miere si smantanaSe pune o oala de apa cu sare si legumele deshidratate sa fiarba.
Raci de Dunare fiertiSe curata spanacul de cotoare si frunzele intregi se spala in mai multe ape reci.
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelitaMuschiuletul de porc se bate cu batatorul de snitele pana se obtine o bucata mare de carne.
Rulada de carne cu prune uscateSe separa albusurile de galbenusuri.
Tort inteligent cu jeleu de fructeSe spala bine aripioarele si se pun la fiert, acoperite de apa, cu un praf de sare.
Tocana de ciuperci cu aripioare de puiConopida spalata se rupe in buchetele mici.
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de meiSe prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare.
Prajitura cu afine si lavandaSe maruntesc biscuitii la robot, apoi se adauga untul topit si praful de roscove.
Tarta racoritoare cu grapefruit rosu si lavanda parfumataSe spala si sterg vinetele, se indeparteaza cotoarele, apoi se curata de coaja.
Musaca de vinete cu ciuperci si carne de pasareConopida se spala si se desface in buchetele care se baga in apa fiarta cu sare.
Sufleu de conopida cu ciuperciSe incinge untul cu uleiul de masline (adaugat sa nu se arda untul).
Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verdeDescopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise