In borcanele curate si uscate se pun cate 4 linguri de zahar, apoi felii subtiri (desprinse de pe sambure cu un cutit) de...
Compot de piersiciSe spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri.
Castraveti bulgarestiBobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci.
Pasta de porumbe (poroambe)Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele.
Suc de rosii cu ardei kapia rosuCorcodusele spalate si curatate de codite se pun intr-o craticioara si se acopera cu apa rece.
Nectar de corcoduseSe curata fructele de codite, se spala si se asaza in vasul in care vor fierbe cu zaharul adaugat peste ele.
Sirop de capsuniPorumbele se curata de codite, apoi se spala in mai multe ape reci.
Sirop de porumbele (poroambe)Intr-un vas se acopera zmeura ( pe care am trecut-o sub jet de apa rece) cu cca 250 ml apa.
Serbet de zmeuraSe curata si se spala murele sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert cu 400 ml apa.
Sirop de mureSe spala caisele cu apa rece, apoi se rup in jumatati si se indeparteaza samburii.
Nectar de caiseCaisele se spala, se desfac pe jumatate si se scot samburii.
Gem de caiseSe curata afinele de codite, se pun in strecuratoare si se trec sub jet de apa rece.
Dulceata de afineSe pune zmeura intr-o strecuratoare si se trece sub un jet de apa rece, se lasa sa se scurga un pic.
Dulceata de zmeuraSe curata ciresele de codite, se spala, se scurg, apoi ajutandu-ne de o agrafa de par, le indepartam samburii care sunt...
Dulceata de cirese amare (sau salbatice)Se curata ciresele de codite, se spala, se scurg, apoi le indepartam samburii.
Dulceata de cireseSe curata dudele de codite, apoi se spala sub jet de apa rece intr-o strecuratoare, unde se lasa sa se scurga bine de apa.
Dulceata de dudeReteta de frunze de vita de vie conservate pentru iarna. Frunze de vita de vie pentru iarna. Cum pastrezi frunze de vita de...
Frunze de vita de vie conservate pentru iarnaSe curata verzele de primele foi, apoi se toaca fideluta, fin.
Salata in straturi pentru iarnaSe spala toate legumele, apoi morcovul curatat se taie rondele.
Ardei umpluti cu struguriSe baga tot zarzavatul la spalat si se lasa sa se zvante, apoi curatam ardeii de cotoare si seminte.
Ardei umpluti cu varza si morcoviSe taie ardeiul cubulete mici, apoi se oparesc un pic rosiile si se curata de pielita.
Sos picant mediteraneanSe spala bine visinele, se curata de codite si samburi, apoi se asaza intr-un vas impreuna cu zaharul si se lasa cateva ore.
Dulceata de visineObletelul se curata de solzi si li se scot intestinele, apoi se indeparteaza capul si inotatoarea de la codite.
Obletel de Dunare marinat in otetSe spala, se sterg si apoi li se indeparteaza cotoarele la vinete.
Barcute inamorateDescopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise