anuta - Rețete

Tort de toamna cu mere si gutui
Prajituri

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Ardei umpluti cu baby spanac si cus-cus
Mancaruri cu carne

Ardei umpluti cu baby spanac si cus-cus

Ardeii se spala, se taie pe lung in 2 si se indeparteaza cotorul cu seminte.

Ardei umpluti cu baby spanac si cus-cus
Deliciu cu fructe deshidratate si crusta de nuci
Prajituri

Deliciu cu fructe deshidratate si crusta de nuci

De seara se pun fructele la hidratat cu apa calda.

Deliciu cu fructe deshidratate si crusta de nuci
Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu
Aperitive cu brinza

Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati groase.

Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu
Ciorba de burta de vita
Mancaruri cu carne

Ciorba de burta de vita

Se curata morcovul si radacina de patrunjel de coaja, se spala si se dau prin razatoarea fina.

Ciorba de burta de vita
Prajitura cu pere fierte in sirop de trandafir si crema de castane
Prajituri

Prajitura cu pere fierte in sirop de trandafir si crema de castane

Se prepara blatul mixand bine albusurile de ou cu un praf de sare apoi cu zaharul.

Prajitura cu pere fierte in sirop de trandafir si crema de castane
Rulouri picante din dovlecei, cu guleras jambonat, umplute cu legume
Aperitive cu brinza

Rulouri picante din dovlecei, cu guleras jambonat, umplute cu legume

Se spala si se sterg bine dovleceii, apoi se taie capetele si se feliaza pe lung.

Rulouri picante din dovlecei, cu guleras jambonat, umplute cu legume
Supa de aripioare de pui cu taitei ondulati
Mancaruri cu carne

Supa de aripioare de pui cu taitei ondulati

Se curata aripioarele si se parlesc, se taie varfurile, apoi se spala si se pun la fiert cu 4 l de apa, cu o lingurita de...

Supa de aripioare de pui cu taitei ondulati
Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie
Prajituri

Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie

Se prepara blatul mixand bine albusurile de ou cu un praf de sare, apoi cu zaharul.

Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Aperitive cu oua

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Galbenusurile frecate un pic cu uleiul si sarea se amesteca cu piureul de spanac bine scurs.

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Supa de naut cu jambon afumat
Mancaruri cu carne

Supa de naut cu jambon afumat

Se curata nautul bob cu bob, se spala si se lasa de seara pana dimineata la inmuiat in apa.

Supa de naut cu jambon afumat
Prune marinate cu usturoi
Conserve si muraturi

Prune marinate cu usturoi

Se spala bine prunele, apoi se cresteaza intr-o parte, fara a se desprinde in doua.

Prune marinate cu usturoi
Kiwi in peltea de gutui
Conserve si muraturi

Kiwi in peltea de gutui

Gutuile spalate si curatate de coaja se taie bucatele, se lasa si cotoarele.

Kiwi in peltea de gutui
Serbet din smochine
Conserve si muraturi

Serbet din smochine

Smochinele se spala se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, feliile de lamaie si o ceasca de apa.

Serbet din smochine
Dulceata din pepene galben si mere Golden
Conserve si muraturi

Dulceata din pepene galben si mere Golden

Merele curatate de coaja se taie in cubulete potrivit de mari.

Dulceata din pepene galben si mere Golden
Dulceata din merisoare padurete
Conserve si muraturi

Dulceata din merisoare padurete

Se indeparteaza semintele, cele mai marisoare le-am taiat in jumatati si cele mici le-am lasat intregi.

Dulceata din merisoare padurete
Pasta de macese
Conserve si muraturi

Pasta de macese

Se spala fructele in mai multe ape reci, dupa ce le-am taiat capetele.

Pasta de macese
Dulceata de paducel (gherghine)
Conserve si muraturi

Dulceata de paducel (gherghine)

Fructele curatate de codite si spalate bine sub jet de apa rece, se acopera de 1 cm deasupra lor cu apa rece si se pun la foc...

Dulceata de paducel (gherghine)
Nectar din pere padurete (salbatice)
Sucuri si compoturi de fructe

Nectar din pere padurete (salbatice)

Se curata perele cu un cutit economic (ele sunt mici ca dimensiune si astfel dam cat mai putin la o parte), de coaja.

Nectar din pere padurete (salbatice)
Usturoi marinat
Conserve si muraturi

Usturoi marinat

Apa, sarea si otetul sa pun sa fiarba; de la primul clocot sa lasa sa fiarba 10 minute la foc mic.

Usturoi marinat
Pesto de patrunjel
Conserve si muraturi

Pesto de patrunjel

Patrunjelul se taie mai marunt si impreuna cu oregano taiat marunt, sare si uleiul de masline se dau la blender pana se...

Pesto de patrunjel
Dulceata de pere padurete (salbatice)
Conserve si muraturi

Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine.

Dulceata de pere padurete (salbatice)
Dulceata de grapefruit rosu
Conserve si muraturi

Dulceata de grapefruit rosu

Se curata grepefruitul de coaja si pielita, se feliaza.

Dulceata de grapefruit rosu
Dulceata din smochine
Conserve si muraturi

Dulceata din smochine

Se trec smochinele sub un jet de apa rece, apoi se lasa sa se zvante si se curata de codite.

Dulceata din smochine
Dulceata de struguri Kis-Mis
Conserve si muraturi

Dulceata de struguri Kis-Mis

Boabele de struguri se spala si se scurg bine de apa, apoi intr-o cratita mai groasa (de tuci) se pun la fiert impreuna cu...

Dulceata de struguri Kis-Mis
Jeleu din struguri Kis Mis
Conserve si muraturi

Jeleu din struguri Kis Mis

Am curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece.

Jeleu din struguri Kis Mis
Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise