1. Pestele curatat si spalat bine se pune la fiert in aproximativ 3 litri de apa.
Piftie de pestePentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate.
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)Se ia 1 kg de carne tocata ( 500 gr carne macra tocata de vita si 500 gr carne de porc).
Sarmale, ardei, dovlecei, rosii si ceapa umplutaSpalam si curatam toate legumele dupa care le tocam marunt.
Sarmale de pesteIntr-un bol vom pune faina, adaugam sarea si amestecam.
Clatite cu bulineSe dezoseaza pieptul de rata si se taie in jumari, se taie pulpele de rata in doua si se pun intr-o tigaie.
Tocana de gogonele - reteta Mariei, reteta reinterpretataSe taie petalele de la florile de trandafiri, se clatesc, se lasa pe un prosop sa se usuce.
Lichior de trandafiriMod de preparare pentru creme anglaise: Intr-o cratita se pun laptele dulce, smantana,3 linguri de zahar si se fierb la bain...
Inghetata de capsuni cu creme anglaiseRulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult.
Rulada cu frisca, banane si kiwiIn general checurile sarate ne pot scoate din incurcatura de fiecare data, atunci cand suntem in lipsa de timp.
Chec aperitiv cu cascaval afumat si masline negreLa noi in Moldova nu este Paste fara pasca cu branza dulce, aceasta fiind o traditie, care se mosteneste de la strabunii nostri.
Pasca moldoveneasca cu branza dulce si aluat de cozonacReteta aceasta am pregatit-o de Paste.
Rulada din fleica de porc, cu carne tocataO rulada foarte aratoasa dar si foarte gustoasa,care arata foarte bine pe masa, mai ales daca este o masa mai festiva sau o...
Rulada din muschiulet de porcReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceCernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, o lingurita zahar, adaugam putin lapte caldut.
Cozonac cu nuci si cacao, dospit la recePulpa de miel se cresteaza pe alocuri, se maseaza cu uleiul de masline si se pune la prajit intr-o tigaie.
Pulpa de miel cu verdeturiCarnea de oaie se fierbe in apa putin sarata, cca. 25 de minute, se spumeaza dupa nevoie.
Supa din carne de oaieSe clateste bucata de ficat de porc si se pune la fiert cu apa, piper, o ceapa si putin usturoi praf, cand este fiarta se...
Drob asortatIn acest an am zis sa prepar si alte bunatati pentru masa de Paste, asa ca am adunat piept de rata de la ratele mele gotice...
Piept de rata afumatTava de chec se unge cu ulei sau se pune hartie de copt, apoi se intinde in ea aluatul de foietaj.
Chec in foietajSe taie foile de placinta in patrate cu latura de cca 15-20 cm.
Cosulete aperitiv de primavaraO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiCeapa se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari, care se pune la calit cu ulei.
Tocanita de miel cu ceapa si galuste de fainaTransam carnea de iepure bucati si o spalam bine.
Iepure la vas romanSe spala, se scurg de excesul de apa si se taie in bucatele pulpele dezosate de pui.
Mazare cu pulpe dezosate de pui, gatita la slow cooker Crock-Pot Manual 3.5 lSe spala ardeiul, se indeparteaza cotorul si se curata de seminte.
Ardei umpluti cu carne de curcan si mozzarella, gatiti la slow cooker Crock-Pot Digital 4.7 lSe curata ceapa, se toaca marunt si se pune la calit in uleiul de masline.
Zacusca de vinete la slow cooker Crock-Pot digital 4.7 lSe pun condimentele si sarea intr-un vas si se omogenizeaza.
Rata picanta, umpluta cu napi la slow cooker Crock-PotSe pune intr-un vas carnea tocata, buretii tocati, ceapa tocata, usturoiul tocat, (date toate prin masina de tocat carne sau...
Cozonac aperitiv la slow cooker Crock-PotSpalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara).
Ciorba de pui cu prune uscateSe farama drojdia si se dizolva in putin lapte caldut cu zaharul.
Poale-n brauSe amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul.
Fursecuri fragedeIn castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline.
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos albSpanacul se lasa la decongelat intr-o strecuratoare cateva ore, sau mai bine de seara pana dimineata.
Ciorba de spanac cu zeama de varza murataCarnea se spala bine, se taie bucatele si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece.
Ciorba radauteana cu muschi de porcDrojdia cu 100 ml lapte si putin zahar, se lasa la dospit, 10 minute.
Gogosi cu gem, coapte in cuptorCozonacul leopard nu numai ca este usor de preparat, dar este si un deliciu cu care va puteti impresiona musafirii oricand.
Cozonac LeopardMai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca.
Somon la cuptor in crusta de aluat fragedBlatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.
Tort cu crema de clementine si cappucinoRulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie.
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantanaCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataBiscuitii se maruntesc si apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit.
Cheesecake cu piure de kaki si bucati de kiwiCotletele se spala si se zvanta, apoi se face un locas cu un cutit ascutit.
Cotlete de porc umplute cu fasole verde si ciuperci in mantie de prapur de mielIn castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline, sare si amestecul de condimente.
Supa de legume cu coltunasi de casaIntr-o oala de 5L se pune burta la fiert in apa rece.
Ciorba de burtaSe faramiteaza biscuitii pe masa de lucru cu sucitorul.
Cheesecake cu fructe de padureReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise