Se mixeaza ouale pana isi maresc volumul, apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.
Chec aperitivSe mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat.
Pasca fara aluatPuneti untul topit intr-un bol, adaugati zaharul, zaharul vanilat si ouale.
Prajitura cu gemSe pune laptele dulce intr-o cratita, peste lapte se pun smantana si patru linguri de zahar.
Inghetata cu caise si lamaieIntr-un vas se pun untura, smantana, praful de copt, oul, sarea, faina de grau si se framanta aluatul.
Rulada cu bureti (opintici)Se pune la fiert tacamul de peste cu putina sare, se fierbe pana se desprinde carnea de pe oase.
Piftie de pesteCheesecake, reteta cu fructe congelate. Cum faci acasa cheesecake cu fructe congelate.
Cheesecake cu fructe congelateSe pune pestele intr-o tava, cartofii curatati si taiati in doua, toate ingredientele si la final se adauga apa.
Dorada in vas de paineSe curata ceapa, usturoiul si dau prin robot alaturi de bureti.
Bulete din bureti (opintici)Se curata si se spala ardeiul, ceapa, morcovii, cartofii si radacinile.
Ciorba de primavara cu zarzavatPentru ca este sezonul legumelor proaspete de tot felul, am ales sa pregatesc o ciorba de fasole galbena, cu dovlecel.
Ciorba de fasole galbenaSe spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.
Ciorba de miel acrita cu corcoduseIntr-un vas se pun ouale, zaharul, sarea, esenta si se mixeaza pana devine spuma.
Pasca fara aluatSe curata ceapa, se toaca si se pune la prajit in putin ulei de masline.
Supa de galuste cu ciuperciSe pune intr-un vas vinul, ceapa si usturoiul tocat, bulionul de gogosari, sarea, piperul, condimentele.
Stufat de rataMod de preparare pentru aluat: intr-un vas se pune faina de grau si oul.
Cozonac cu aluat foietajSe portioneaza carnea de porc si se pune la foc cu apa si putina sare.
Cozonaci din carne de porcIntr-un vas se pun vinul alb, mustarul, sarea, tarhonul, cimbru, chili, piperul boabe, bulionul de gogosari.
Friptura de iedSe oparesc 2 pumni de faina cu o cana de lapte, se bat ouale cu mixerul impreuna cu zaharul.
CozonacUntul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt.
Trandafiri din uscateleBlatul: Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Rulada cu ciocolata si capsuniBlatul: Intr-un bol mixati albusurile cu sarea.
Tort cu morcovi si nucaAluatul: Laptele il incalziti putin, untul il topiti.
Rulouri cu spanac si branzaBucatile de carne le taiem potrivit de mari si le spalam.
Ciorba de mielSpalam dovlecelul, indepartam capetele, apoi il taiem rondele.
Salata cu dovlecei la gratar si tonCarnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne.
Carnati din carne de porc si vitelSe taie cubulete muraturile si se pun intr-o sita la scurs.
Salata de boeufSe pune faina de grau intr-un vas.
Colac cu unt si magiunImi plac obiceiurile stramosesti si imi place sa le pastrez cu sfintenie si sa le duc mai departe.
Afumaturi pentru CraciunSe curata pestele, se portioneaza, se presara cu sare si se pune in tava.
Crap la cuptor cu dulceata de ardei iutiSe pune gelatina in putina apa calduta, se amesteca cu o lingurita si se lasa sa se inmoaie.
Tort diplomatIncearca reteta noastra rapida si foarte gustoasa de cartofi boieresti cu sunculită afumata! Acest preparat traditional...
Cartofi boieresti cu sunculita afumata - reteta rapida si foarte gustoasaUn desert clasic ce poate fi adaptat dupa preferinte si poate fi pregatit de fiecare data in alta combinatie.
Salam de biscuitiIntr-un vas adanc se amestecă 250 g faina cu apa si sarea.
Saleuri de casa (reteta II)Reteta de gulas de vita. Gulas de vita reteta simpla si usor de preparat. Retete de gulas. Retete cu carne de vita.
Gulas de vitaIntr-un bol mixam cele 4 oua impreuna cu zaharul pana capata consistenta unei creme.
Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezonSe eviscereaza pestele, se indeparteaza capetele, se spala si se taie fileuri.
Saramura de pesteSe toaca carnea, se amesteca cu ceapa tocata marunt, se adauga orezul, verdeata, mirodeniile.
Ardei umplutiScoatem carnea de vita pe care am tinut-o in frigider o ora, ungem carnea pe toate partile cu ulei sare.
Friptura de vita la cuptorSe curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ouSe taie felii, vinetele, patlagelele rosii, patlagelele verzi si gogosarii.
Vinete la cuptorChoux: Se pun la fiert apa cu untul si un praf de sare.
Choux a la framboiseSe spala, se rup capetele si atele pastailor.
Mancarica de vara cu dovlecei, pastai, rosii si piept de puiSe curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei.
Tocana de galbiori1. MAIAUA: intr-un vas se freaca drojdia cu putin zahar si aproximativ 50 ml-100 ml apa.
Paine coapta pe frunze de varzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise