Se pune pestele intr-o tava, cartofii curatati si taiati in doua, toate ingredientele si la final se adauga apa.
Dorada in vas de paineSe taie carnea de porc in cuburi maricele.
Frigarui cu porc si legumeSe condimenteaza puiul atat la exterior cat si la interior cu sare, piper proaspat macinat si cimbru.
Pot roast, pui grecesc cu lamaie pe pat de legume gatit in cratita de fontaSe pun muschiul de porc si pieptul de pui la fiert in apa cu sare.
Salata cu piept de pui si muschiulet de porcIntr-un vas care se poate folosi la cuptor si de asemeni de a praji in el fara sa se prinda alimentele, incalzim 2 -3 linguri...
Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptorSe tapeteaza cu un servet de bucatarie absorbant pulpele de rata ca sa se elimine excesul de apa.
Pulpe de rata cu ciuperci brune si vin MarsalaSe spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.
Ciorba de miel acrita cu corcoduseAm vrut ceva mai deosebit si usor pentru sarbatorile pascale.
Supa de bibilicaIepurele intreg se spala se curata de eventualul puf ramas, apoi se maseaza cu ulei de masline.
Iepure cu cartofi dulci, busuioc si rozmarinCarnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.
Supa groasa de mielCoastele de miel portionate, se asezoneaza de sare si piper apoi se asază intr-o tava termorezistenta.
Coaste de miel si ciuperci umpluteAnul acesta, in loc de drob am ales acest aperitiv satios.
Musuroi de cartita din carne tocata, cartofi si baconCe este deosebit la reteta mea de drob, este faptul ca toate organele au fost taiate cubulete din cutit.
Drob traditional de mielSe pune intr-un vas vinul, ceapa si usturoiul tocat, bulionul de gogosari, sarea, piperul, condimentele.
Stufat de rataSe spala carnea si se portioneaza in bucati mai mici.
Friptura de iepureSe portioneaza carnea de porc si se pune la foc cu apa si putina sare.
Cozonaci din carne de porcIntr-un vas se pun vinul alb, mustarul, sarea, tarhonul, cimbru, chili, piperul boabe, bulionul de gogosari.
Friptura de iedIntr-un vas mic (500 ml) punem ingredientele pentru marinada: sare, piper, usturoi zdrobit, sucul de lamaie.
Friptura de mielCuratam legumele de coaja, le spalam foarte bine si le taiem cubulete.
Ciorba de mielOrganele de miel spalate foarte bine, tinute cam 15-20 minute in apa rece, le fierbem in apa multa.
Drob de mielAm transat iepurele in bucati, iar pentru tocana am folosit doar pulpele.
Tocana de iepurePulpa de miel se pune la marinat cu cel putin 24 ore inainte de a face friptura.
Friptura de miel cu ghebe sotate si sos de dovleacPentru ca noi nu mancam miel, am hotarat ca anul acesta, pentru Paste sa pregatim rata.
Rata la cuptor, cu portocala si vinPentru stufat: pentru ca am folosit carne congelata, a fost necesar sa las carnea la dezghetat in frigider.
Stufat de iedPreparam aluatul de clatite si facem clatitele intr-o tigaie unsa cu un pic de ulei.
Saculeti cu pui si ciuperciBucatile de carne le taiem potrivit de mari si le spalam.
Ciorba de mielCarnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne.
Carnati din carne de porc si vitelIntr-un bol punem carnea si adaugam usturoiul pisat, mararul tocat marunt, condimentele, ouale si faina.
ChifteluteSe taie cubulete muraturile si se pun intr-o sita la scurs.
Salata de boeufAmestecul de mirodenii se amesteca, se pun intr-o tava si se imprastie.
Cotlet de vitel cu piure de mazareSe spala bine cotletul, se sterge cu prosoape apoi se condimenteaza cu sare, piper si condimentele pentru friptura.
Cotlet de porc la Slow Cooker Crock-PotImi plac obiceiurile stramosesti si imi place sa le pastrez cu sfintenie si sa le duc mai departe.
Afumaturi pentru CraciunSe decupeaza un capac la dovleac, se curata de seminte, se condimenteaza cu sare si piper.
Dovleac umplut cu stiuca si ciuperciIntr-o cratita de fonta se sigileaza ciocanelele de cocos in doua linguri de ulei de masline.
Ciocanele de cocos in vin rosu cu ciuperci si maslineMaioneza facuta in casa se amesteca cu smantana, sare si piper dupa gust.
Salata in straturiCarnea o spalam si o curatam de pielite (care merge), intr-un vas adaugam laptele si carnea.
Muschi de vita la cuptorIncearca reteta noastra rapida si foarte gustoasa de cartofi boieresti cu sunculită afumata! Acest preparat traditional...
Cartofi boieresti cu sunculita afumata - reteta rapida si foarte gustoasaSe face un sos omogen din mustar, ulei, condimente, miere si sosul de soia.
Coaste de porc glazurateReteta de slanina cu boia fiarta in zeama de varza. Cum se face slanina cu boia fiarta in zeama de varza. Cum prepari acasa...
Slanina cu boia fiarta in zeama de varzaPentru inceput incalzim cuptorul la 200°C.
Somon la cuptor cu legume sote si sos din vin albReteta de gulas de vita. Gulas de vita reteta simpla si usor de preparat. Retete de gulas. Retete cu carne de vita.
Gulas de vitaSe maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata.
Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascavalPieptul de pui il taiem bucati potrivite, le asezam intr-o tava si acoperim cu lapte, acoperim cu folie alimentara si dam la...
Frigarui de puiSe spala dovleceii, se usuca si se taie rondele pe diagonala.
Ciocanele de pui cu legume pe disc de fonta cu sos de iaurt si usturoiSe eviscereaza pestele, se indeparteaza capetele, se spala si se taie fileuri.
Saramura de pesteSe toaca carnea, se amesteca cu ceapa tocata marunt, se adauga orezul, verdeata, mirodeniile.
Ardei umplutiSe fierb pastele 3 minute in apa clocotita, apoi se scurg.
Paste chinezesti cu pui si legumeScoatem carnea de vita pe care am tinut-o in frigider o ora, ungem carnea pe toate partile cu ulei sare.
Friptura de vita la cuptorSe incepe cu pregatirea chiftelutelor: carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata).
Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chifteluteReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise