Pentru aluat, frecam untul cu zaharul si putina sare, dar dam deoparte 10-15 gr de unt pentru uns forma.
Tarta cu prune si alune de padureFaina, impreuna cu zaharul, zaharul vaniliat si uleiul se amesteca bine pana ce devine un aluat sfaramicios.
Prajitura cu mere si boti cu crema caramelIntr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati.
Chec rapid de ciocolata si orez expandatIntr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa.
Cremsnit cu foi de pandispanIntr-un vas de mixer punem untul si zaharul si frecam bine.
Mini tarte cu fructeSe face un aluat, apoi se fac bilute si se asaza in formele cosulet.
Cosulet cu surprizeSpalam visinele si le scoatem samburii, apoi le presaram cu zahar si le lasam sa se scurga.
Tiramisu cu visineFoile de placinta se lasa la dezghetat in frigider cca. 30 minute.
Strudel cu visine, capsuni, migdale si ulei de cocosOuale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare.
Prajitura cu caise si zmeuraBlat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza.
Tort cu ciocolata si capsuneSpalam ciresele, le scoatem samburii si le lasam intr-o sita cat pregatim blatul.
Prajitura cu cirese si branza de vaciPentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea.
Tango cu cireseSpalam capsunile, le rupem coditele si le lasam sa se scurga de apa.
Trifle cu capsunePentru aluatul de negresa: mixam spuma untul cu zaharul si un praf mic de sare.
Negresa cu branza si cireseEste un desert bogat, dens si foarte delicios.
Cheesecake cu visine la rece (fara coacere)Albusurile se bat spuma, adaugam zaharul si continuam sa batem bezeaua pana se topeste zaharul.
Chec cu visineAlbusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.
Tort racoritor cu crema de iaurt si piersiciIntr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt.
Papanasi cu dulceata de coacaze negreAlbusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat.
Prajitura cu visineAceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese.
Prajitura cu capsuniDin aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita.
Tort Ladita cu capsuniSe foloseste o tava mare, preferabil cu inel detasabil.
Prajitura TiramisuIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacSe rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac.
Tort de ciocolata cu biscuitiSi cum pasca nu poate lipsi de pe masa de Paste, am inventat o reteta pe gustul meu.
Pasca marmorata (fara aluat)Mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o culoare albicioasa.
Pasca fara aluat cu branza dulce si stafideRasfata-i pe cei dragi cu o pasca poloneza cu ciocolata - o rețeta simpla si delicioasa care ii va cuceri de la prima...
Pasca poloneza cu ciocolata - reteta simpla si delicioasaSe pregateste o crema fina din unt si zahar, se adauga pe rand ouale mixand energic dupa fiecare.
Oua de ciocolata pentru copiiSe pune faina intr-un vas, peste faina in care se amesteca praful de copt, sare,cacao si zaharul, se pune untul la...
Pasca cu branza dulce si aluat cu cacaoSe mixeaza ouale impreuna cu 200 g zahar tos si zaharul vanilat.
Prajitura cu branza, rubarba si pere rosiiIntr-un bol se mixeaza albusurile spuma tare impreuna cu un praf de sare si zaharul.
Prajitura cu lamaie si macFaina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o sita deasa.
Macarons cu jeleu de rodiePentru inceput, separam ouale, iar albusurile le dam la frigider.
Pasca super fina fara aluatAluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus.
Cozonac cu caramel, nuci si arahide prajitePentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiatePentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt.
Cheesecake cu portocalePentru foi: cel mai simplu lucrati cu un robot de bucatarie.
Prajitura cu bulionBriose cu pandispan pufos, crema de ness, crema ganache, decorate cu lalele din crema de ciocolata in diferite culori.
Briose LaleleUn chec mai mic, dar pufos cu cacao, nuca rumenita, stafide, rahat, fulgi de ciocolata si pudrat cu zahar.
Chec coronitaAlbusurile separate de galbenus, se bat energic intr-un vas inalt.
Chec surprizaAmestecam faina cu zaharul si sarea pe o suprafata de lucru cat mai rece posibil.
Inimioare pline de savoare