Se fierbe laptele si se lasa sa se racoreasca.
Lapte acru sau iaurt preparat in casa - Zona MoldovaIntestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai.
Chisca umpluta cu crupe - Zona MoldovaSe strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins.
Alivanca cu jumari - prajitura copilariei meleSe sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt.
Frittata cu vineteSe fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj.
Tortelloni cu sos de patlagele galbeneSe spala toate legumele si se lasa la scurs.
Tort aperitiv cu legumeSe pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele.
Ardei umpluti-reteta de postSe pun intr-un vas ouale cu smantana, sare, rozmarin macinat si se mixeaza.
Frittata cu dovlecel patissonSe taie ratoiul cel mare din curte sau de la piata.
Rata gotica umpluta cu carnati afumatiSe toaca ceapa si se pune la prajit.
Bors cu afumatura si dovlecel patisson (Curcubita pepo patissoniana )Se pun intr-un vas vinul, condimentele, sarea si carnea de iepure.
Stufat de iepureSe curata ceapa, se toaca si se pune la prajit.
Ciorba de fasole verdeSe clateste carnea si se pune la fiert.
Bors cu afumatura si prazSe cresteaza pieptul de rata pe partea cu pielea.
Piept de rata gotica cu sos de afineSe separa carnea de os si se fac doua foi din piept, cu tot cu piele.
Rulada din piept de curcan in crusta de mustarSe taie pieptul de curcan in bucati potrivit de mari.
Ciorba de curcanSe taie carnea in bucati potrivit de mari.
Bors de mielPentru a fierbe sarmalutele, am folosit oala de lut primita in dar de la mama mea.
Sarmalute in foi de vita de vie si varza murataO reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise