Se amesteca intr-un bol toate ingredientele pentru blat (cu exceptia pudrei de roscove). Se incinge cuptorul. Se tapeteaza o forma cu putin ulei de floarea-soarelui si putina faina de orez. Din toata compozitia se opreste 1/4 si se amesteca usor cu pudra de roscove. Compozitia alba se toarna in tava si se introduce in cuptor.
Blatul maroniu se toarna intr-o alta mica tava tapetata, la fel ca cea de sus. Se introduce si aceasta la cuptor. Se coc blaturile la foc mediu (180 grade), pana cand trec testul scobitorii. Se scot blaturile, se lasa putin la racit, dupa care se faramiteaza. Se incepe prepararea cremei de caju: in vasul robotului de bucatarie cu lama in S se aseaza caju-ul scurs si apa plata. Se mixeaza totul pana se obtine o pasta groasa.
Se adauga sucul de mandarine, indulcitorul si extractul de vanilie si se continua mixarea inca 30 secunde. Se adauga uleiul topit si lecitina si se mai mixeaza inca 30 secunde, pentru omogenizare.Se scoate crema intr-un bol separat. In acelasi vas al robotului se adauga blaturile faramitate cu mana, 4-5 linguri din compozitia de caju si cele 2 linguri de ulei topit. Se mixeaza 1 minut, pana se obtine o pasta foarte groasa, care incepe sa se adune sub forma de bila.
Se ia forma de tort, se tapeteaza cu putin ulei vegetal, iar blatul se indeasa in forma. se niveleaza bine cu ajutorul unei linguri (tava mea are 19 cm diametru). Peste blatul ferm se toarna crema (e lichida, nu va speriati, ca se va intari foarte bine). Se da tortul la congelator 3 ore (eu l-am lasat peste noapte).
Se prepara glazura: Intr-un vas se aseaza laptele vegetal, indulcitorul, pudrele de cacao si roscove si se aseaza pe foc. Se lasa sa dea in clocot, dupa care se adauga pudra de arrowroot si se continua fierberea pana cand se ingroasa (se amesteca necontenit cu telul, sa nu se formeze cocoloase si sa nu se prinda de fund). Se lasa la racorit, dupa care se incorporeaza uleiul topit. Se lasa la racit. Tortul congelat se scoate din forma si se aseaza pe un gratar, la randul sau asezat intr-un vas incapator.
Reteta pregatita de Diana, www.retetelemeledragi.com, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii