Tort vegan cu fructe de padure si ciocolata

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
ridicata
Tort vegan cu fructe de padure si ciocolata

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 2 linguri seminte de in
  • 6 linguri apa
  • 10 linguri ulei de cocos
  • 120 ml zahar natural Green Sugar
  • 1 lingura miere
  • 200 g faina alba de grau
  • 1/2 lingura cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • coaja rasa fin de la 1 portocala
  • 1/2 lingurita sare
  • Ingrediente crema:
  • 300 g fructe de padure, proaspete sau congelate
  • 200 ml frisca vegetala
  • 3 linguri zahar natural Green Sugar
  • Ingrediente topping:
  • 200 g ciocolata, 60% cacao

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 160 C si pregatiti o tava cu diametrul de 18-20 cm, putin mai mica decat cea clasica cu inel. Intr-un bol mic, amestecati semintele de in cu apa si puneti deoparte. Intr-un vas la foc mic incalziti uleiul de cocos, zaharul natural Green Sugar si mierea. Amestecati din cand in cand, lasati pana cand s-a topit uleiul si puneti deoparte la racit.

Dupa ce s-a racit puneti semintele de in in compozitia racita de mai sus. Separat amestecati faina cu praf de copt, scortisoara, cacao, sare si coaja de portocala.

Puneti impreuna cele doua compozitii, cea de faina cu cea lichida si amestecati pentru a se omogeniza. Nu amestecati prea mult, doar pana cand s-a absorbit toata faina. Apoi turnati blatul in tava cu hartie de copt.

Coaceti timp de 30 min, nu lasati cu mult peste acest timp, chiar daca vi se pare ca nu este coapta suficient. E gata daca mijlocul este inchegat, verificati cu o scobitoare.

Lasati la racit pe un gratar. Dupa ce s-a racit, taiati blatul in 3 parti egale.

Pentru crema: puneti intr-un blender 100 g fructe de padure, mixati pentru a obtine o pasta. Apoi bateti frisca si amestecati impreuna cu pasta obtinuta si cu celelalte 200 g fructe de padure intregi. Puneti zahar natural Green Sugar dupa gust, aprox 3 linguri, in functie de cat de acrisoare sunt fructele.

Topiti ciocolata pe baie de abur. Dupa ce s-a topit, luati cate o lingura de ciocolata si faceti linii neuniforme de ciocolata pentru a le folosi la ornat.

Pentru ansamblarea tortului, incepeti cu o felie de blat, un strat de crema si cealalta felie de blat si inca un strat de crema, terminand cu o felie de blat.

Turnati un strat de ciocolata peste ultima felie de blat. Lasati sa se intareasca dupa care treceti la ornarea de pe margine a tortului. Pana acum ciocolata topita si-a mai schimbat consistenta, fiind mai tare, exact ce avem nevoie. Pe lateralul blatului din partea de sus, puneti ciocolata de jur imprejur, iar apoi prindeti bastonasele de ciocolata pe acea zona, apasand usor cu degetul.

Inainte sa serviti tortul, lasati cel putin 30 min la temp. camerei si folositi un cutit incalzit in apa fierbinte, pt. a patrunde usor prin stratul de ciocolata.

Reteta pregatita de catre Dika Pascu, www.articook.com, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise