Tort vegan cu fructe de padure si ciocolata

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
ridicata
Tort vegan cu fructe de padure si ciocolata

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 2 linguri seminte de in
  • 6 linguri apa
  • 10 linguri ulei de cocos
  • 120 ml zahar natural Green Sugar
  • 1 lingura miere
  • 200 g faina alba de grau
  • 1/2 lingura cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • coaja rasa fin de la 1 portocala
  • 1/2 lingurita sare
  • Ingrediente crema:
  • 300 g fructe de padure, proaspete sau congelate
  • 200 ml frisca vegetala
  • 3 linguri zahar natural Green Sugar
  • Ingrediente topping:
  • 200 g ciocolata, 60% cacao

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 160 C si pregatiti o tava cu diametrul de 18-20 cm, putin mai mica decat cea clasica cu inel. Intr-un bol mic, amestecati semintele de in cu apa si puneti deoparte. Intr-un vas la foc mic incalziti uleiul de cocos, zaharul natural Green Sugar si mierea. Amestecati din cand in cand, lasati pana cand s-a topit uleiul si puneti deoparte la racit.

Dupa ce s-a racit puneti semintele de in in compozitia racita de mai sus. Separat amestecati faina cu praf de copt, scortisoara, cacao, sare si coaja de portocala.

Puneti impreuna cele doua compozitii, cea de faina cu cea lichida si amestecati pentru a se omogeniza. Nu amestecati prea mult, doar pana cand s-a absorbit toata faina. Apoi turnati blatul in tava cu hartie de copt.

Coaceti timp de 30 min, nu lasati cu mult peste acest timp, chiar daca vi se pare ca nu este coapta suficient. E gata daca mijlocul este inchegat, verificati cu o scobitoare.

Lasati la racit pe un gratar. Dupa ce s-a racit, taiati blatul in 3 parti egale.

Pentru crema: puneti intr-un blender 100 g fructe de padure, mixati pentru a obtine o pasta. Apoi bateti frisca si amestecati impreuna cu pasta obtinuta si cu celelalte 200 g fructe de padure intregi. Puneti zahar natural Green Sugar dupa gust, aprox 3 linguri, in functie de cat de acrisoare sunt fructele.

Topiti ciocolata pe baie de abur. Dupa ce s-a topit, luati cate o lingura de ciocolata si faceti linii neuniforme de ciocolata pentru a le folosi la ornat.

Pentru ansamblarea tortului, incepeti cu o felie de blat, un strat de crema si cealalta felie de blat si inca un strat de crema, terminand cu o felie de blat.

Turnati un strat de ciocolata peste ultima felie de blat. Lasati sa se intareasca dupa care treceti la ornarea de pe margine a tortului. Pana acum ciocolata topita si-a mai schimbat consistenta, fiind mai tare, exact ce avem nevoie. Pe lateralul blatului din partea de sus, puneti ciocolata de jur imprejur, iar apoi prindeti bastonasele de ciocolata pe acea zona, apasand usor cu degetul.

Inainte sa serviti tortul, lasati cel putin 30 min la temp. camerei si folositi un cutit incalzit in apa fierbinte, pt. a patrunde usor prin stratul de ciocolata.

Reteta pregatita de catre Dika Pascu, www.articook.com, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise