Blat de ciocolata:
Cerneti faina, cacaoa, bicarbonatul si sarea intr-un bol. Adaugati restul ingredientelor si amestecati rapid, doar pana la omogenizare, nu mai mult. Cu cat amestecati mai mult cu atat bicarbonatul se va activa si se vor forma acele gauri inestetice in b
lat.
Turnati blatul intr-o forma de tort cu diametrul de 18cm tapetata cu hartie de copt si coaceti la 180C pentru 20-30 minute sau pana trece testul scobitorii.
Lasati blatul sa se raceasca in tava. Tot in aceasta tava veti monta si tortul asa ca nici nu e nevoie sa mai scoateti blatul din forma. Doar treceti cu un cutit pe margini pentru a desprinde blatul de laturile formei si nivelati blatul daca considerati necesar. De asemenea, tot acum puteti insiropa blatul usor, eu insa am sarit acest pas caci blatul mi s-a parut suficient de umed.
Mousse de unt de arahide:
Puneti conserva de lapte de cocos la frigider peste noapte. A doua zi, desfaceti conserva si scurgeti lichidul, apa de cocos. Transferati crema de cocos, partea solida, intr-un bol si mixati cu un mixer electric pana devine pufoasa. Adaugati Green Sugar (zaharul), vanilia si untul de arahide si mixati bine. Transferati amestecul intr-un pos si turnati crema prin posul in centrul blatului, lasand marginile libere pentru a fi umplute cu mousse. Evident, puteti acoperi blatul in intregime, dar eu am vrut sa obtin o taietura interesanta.
Mousse de ciocolata si avocado:
Combinati toate ingredientele in vasul robotului de bucatarie. Mixati pana obtineti o crema fina, onctuoasa. Turnati crema (turnati e mult spus, caci crema obtinuta e groasa, ca un ganache batut) peste mousse-ul de unt de arahide si nivelati tortul bine. Dati la rece peste noapte.
Glazura de ciocolata:
Topiti ciocolata cu uleiul de cocos pe baie de aburi sau la microunde. Lasati ciocolata sa vina la temperatura camerei si turnati peste tort. Decorati dupa preferinta si serviti tortul de la rece.
Clementine confiate:
Taiati clementinele felii subtiri. Combinati apa cu Green Sugar intr-un vas si dati in clocot. Adaugati feliile de clementine si fierbeti-le in sirop pentru 10-15 minute. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca apoi scurgeti clementimele bine si asezti-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coaceti in cuptorul preincalzit la 190C pentru 10-15 minute sau pana feliile incep sa se caramelizeze usor. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet apoi folositi ca decor. Tot drept decor, dar si pentru textura, am folosit un mix de alune si migdale.
Reteta pregatita de Olguta, pastry-workshop.com, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii