Ingrediente
Pentru 2 portii:, 2 bucati de ton, Pentru amestecul de condimente:, 1 lingurita piper negru, 1 lingurita piper alb, 1 lingurita piper verde, 1 lingurita piper rosu, 1/2 lingurita fulgi de chilli, 1 lingurita sare, 3 catei de usturoi, 1 lingurita sos de soia, 2 linguri ulei de masline, Plus: 3-4 fire de ceapa verde, Untul aromatizat:, 2 fire ceapa verde, 1/2 legatura patrunjel verde, putin suc de lamaie, 50 g unt, 80% grasime
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
4 voturi
Mod de preparare
Intr-un bol amestecati cele 4 feluri de piper. Eu l-am zdrobit mai mare la mojar, asa imi place sa-l simt mai grob pe friptura. Adaugati usturoiul tocat marunt, sarea, sosul de soia si uleiul de masline. Amesecati pana devine o pasta. Puneti-o deoparte.
Untul aromatizat: tocati marunt de tot ceapa verde si patrunjelul. Intr-un bol frecati untul cu sarea si putina zeama de lamaie pana devine crema. Adaugati verdeata, omogenizati. Lasati bolul deoparte.
Incingeti grill-ul pe aragaz. Frecati bucatile de ton cu amestecul de condimente de mai sus. La fel si cele trei fire de ceapa verde. Frigeti bucatile de ton 1-2 minute pe fiecare parte. Nu mai mult, cu cat este mai bine facut, cu atat devine uscat. Dar perfect este aproape de mediu, sa ramana carnea roz in mijloc.
In acelasi timp frigeti si ceapa verde, tavalita si ea cu restul de condiment din bol. Tonul va prinde o aroma deosebita de la ea! Scoateti tonul de pe grill. Serviti-l imediat cu o bucata de unt aromatizat deasupra si ceapa verde la gratar.
Reteta realizata de Isabela @www.isabelacuisine.ro cu alge wakame oferite de Sea-Way.ro