Chiar daca acum nu este cea mai buna perioada sa facem gratar afara, nu este nicio problema, putem folosi grill-ul in bucatarie. Astazi va propun o reteta de ton super picant la grill, cu ceapa verde si unt aromatizat. Va asigur ca o sa aveti un pranz delicios, dar si sanatos. Tonul il puteti comanda de pe site-ul Sea-Way.ro. Mi-a placut ca fiecare bucata vine ambalata individual, asa ca nu trebuie sa-ti mai faci probleme sa descheti toata punga doar pentru o singura bucata de peste.
Intr-un bol amestecati cele 4 feluri de piper. Eu l-am zdrobit mai mare la mojar, asa imi place sa-l simt mai grob pe friptura. Adaugati usturoiul tocat marunt, sarea, sosul de soia si uleiul de masline. Amesecati pana devine o pasta. Puneti-o deoparte.
Untul aromatizat: tocati marunt de tot ceapa verde si patrunjelul. Intr-un bol frecati untul cu sarea si putina zeama de lamaie pana devine crema. Adaugati verdeata, omogenizati. Lasati bolul deoparte.
Incingeti grill-ul pe aragaz. Frecati bucatile de ton cu amestecul de condimente de mai sus. La fel si cele trei fire de ceapa verde. Frigeti bucatile de ton 1-2 minute pe fiecare parte. Nu mai mult, cu cat este mai bine facut, cu atat devine uscat. Dar perfect este aproape de mediu, sa ramana carnea roz in mijloc.
In acelasi timp frigeti si ceapa verde, tavalita si ea cu restul de condiment din bol. Tonul va prinde o aroma deosebita de la ea! Scoateti tonul de pe grill. Serviti-l imediat cu o bucata de unt aromatizat deasupra si ceapa verde la gratar.
Reteta realizata de Isabela @www.isabelacuisine.ro cu alge wakame oferite de Sea-Way.ro
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii