Carnea se taie cubulete, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se rumeneste in 3-4 linguri de untura.
Se taie legumele folosind robotul de bucatarie: morcovii se taie cubulete iar ardeii in felii (Julienne); ceapa se toaca marunt, ciupercile se curata, se spala si se taie felii.
Se adauga legumele peste carne si se tin la foc mediu timp de 5-7 minute, pana se inmoaie putin.
Apoi se acopera cu apa si se lasa pe foc pana sunt aproape fierte legumele.
Se adauga cartofii taiati cubulete si se acopera cu capac. Se fierbe totul pana se inmoaie cartofii si sosul scade. Se condimenteaza dupa gust.
Mod de servire
Se serveste cu patrunjel verde tocat si mamaliguta.
Reţeta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera tradiţiile culinare romaneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications in parteneriat cu Gold Maya, Heinner Electrocasnice si Ferma noastra, in perioada 8 ianuarie 2014 – 15 ianuarie 2015. in decembrie, Casa Oprescu a fost restaurantul partener al proiectului.
Reteta “Tocana munteneasca” este folosita in Muntenia si preparata la restaurantul cu specific romanesc Casa Oprescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii