Somon cu gratarele de cartofi rasi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Somon cu gratarele de cartofi rasi

Ingrediente

  • 500 gr somon taiat fasii de la Sea-Way.ro
  • 4 cartofi potriviti
  • 1 ceapa mica
  • 2 morcovi
  • 1 bucatica telina
  • 100 ml smantana
  • 30 gr unt
  • 1/2 dovlecel mic
  • 100-150 ml apa
  • 1/2 legatura patrunjel frunze
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • nucsoara
  • Somon cu gratarele de cartofi rasi

Mod de preparare

Somon cu gratarele de cartofi rasi este un preparat foarte bine echilibrat, un somon rumenit la foc iute, alaturi de gratarele de cartofi rasi, la care adaugam un sos de legume si smantana. Acest preparat poate constitui un pranz sau cina, usor si simplu de facut. Pentru el am folosit un somon de foarte buna calitate, pe care vi-l puteti comanda din magazinul online Sea-way.

Mai intai pregatim sosul de legume. Vom curata legumele dupa care vom toca ceapa si telina si vom taia in rondele dovlecelul si morcovul. Intr-o cratita punem untul si cand e incins adaugam legumele pe care le sotam putin, pana se inmoaie usor. Turnam 100-150 ml apa si fierbem acoperit la foc moderat. Cand legumele sunt gata, scoatem o jumatate din cantitatea de legume intr-un bol, presaram un strop de sare si un varf de cutit de nucsoara si le pasam impreuna cu smantana, pana obtinem un sos.

Cartofii ii curatam si ii dam pe razatoarea mica. Amestecam cu un strop de sare si patrunjelul frunze tocat foarte marunt. Intr-o tigaia incingem cateva linguri de ulei si punem cu lingura din compoztitia de cartofi rasi. Presam acestea cu o lingura si le prajim pe ambele parti. Le scoatem pe o hartie absorbanta si le tinem la cald.

Fasiile de somon le presaram cu putina sare si piper proaspat macinat si le prajim usor pe ambele parti. Le scoatem pe hartie absorbanta si le tinem la cald pana in momentul servirii.

Pe o farfurie calda vom pune o bucata de somon, un gratarel de cartofi rasi, cateva legume si putin sos de legume. Serviti cald.

Pofta buna!

Reteta realizata de Alice @www.TaraBucatelor.ro cu somon oferit de Sea-Way.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise