Curatati dovleceii de coaja si taiati-i batoane;
Puneti-i intr-o sita la scurs si puneti sare pe deasupra;
Lasati-i cca 15-30 min acolo, dupa care tapetati-i bine cu cateva servetele;
Amestecati faina cu boia;
Spargeti oul intr-un castron si amestecati-l bine cu o furculita;
Treceti dovlecelul prin faina, apoi prin ou si prajiti-l pe fiecare parte in tigaia cu ulei de floarea soarelui, incins in prealabil;
Dupa ce s-au prajit, scoateti dovleceii pe o hartie cu servetele pentru a absorbi uleiul in exces;
Tocati marunt castravetii murati, ceapa, tarhonul si patrunjelul;
Amestecati castravetii cu maioneza si adaugati smantana treptat – incorporati-le pana obtineti o compozitie omogena;
Adaugati ceapa, tarhonul si patrunjelul;
Curatati si radeti morcovul, iar apoi pune-l intr-un castron;
Rupeti salata si adaugati-o peste morcov;
Taiati ardeiul gras cuburi, iar ceapa rosie rondele si adaugati-le si pe acestea in castron;
Radeti coaja de lamaie pe deasupra;
Adaugati apoi uleiul de masline si zeama de lamaie peste acestea, asezonati dupa gust cu sare si piper si amestecati bine;
Serviti cu dovleceii si sosul tartar;
Pofta buna !
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii