Salata cu dovlecei pane si sos tartar

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Salata cu dovlecei pane si sos tartar

Ingrediente

  • (2 portii)
  • Dovlecel – 1 buc (mic)
  • Ou – 1 buc
  • Faina – 3 linguri
  • Boia dulce – 1 lingurita
  • Morcov – 1 buc
  • Salata verde – 1 buc
  • Coaja de la o lamaie rasa
  • Zeama de lamaie – 2 lingurite
  • Ulei de masline – 1 lingura
  • Maioneza – 100 g
  • Smantana – 50 g
  • Castraveti murati – 2 buc
  • Ceapa rosie – 1 buc
  • Ardei gras rosu – 1 buc
  • Patrunjel – 1/2 legatura
  • Tarhon proaspat – 1/2 legatura
  • Ulei de floarea soarelui pentru prajit – 50 ml
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Curatati dovleceii de coaja si taiati-i batoane;

Puneti-i intr-o sita la scurs si puneti sare pe deasupra;

Lasati-i cca 15-30 min acolo, dupa care tapetati-i bine cu cateva servetele;

Amestecati faina cu boia;

Spargeti oul intr-un castron si amestecati-l bine cu o furculita;

Treceti dovlecelul prin faina, apoi prin ou si prajiti-l pe fiecare parte in tigaia cu ulei de floarea soarelui, incins in prealabil;

Dupa ce s-au prajit, scoateti dovleceii pe o hartie cu servetele pentru a absorbi uleiul in exces;

Tocati marunt castravetii murati, ceapa, tarhonul si patrunjelul;

Amestecati castravetii cu maioneza si adaugati smantana treptat – incorporati-le pana obtineti o compozitie omogena;

Adaugati ceapa, tarhonul si patrunjelul;

Curatati si radeti morcovul, iar apoi pune-l intr-un castron;

Rupeti salata si adaugati-o peste morcov;

Taiati ardeiul gras cuburi, iar ceapa rosie rondele si adaugati-le si pe acestea in castron;

Radeti coaja de lamaie pe deasupra;

Adaugati apoi uleiul de masline si zeama de lamaie peste acestea, asezonati dupa gust cu sare si piper si amestecati bine;

Serviti cu dovleceii si sosul tartar;

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise