Salata cu dovlecei pane si sos tartar

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Salata cu dovlecei pane si sos tartar

Ingrediente

  • (2 portii)
  • Dovlecel – 1 buc (mic)
  • Ou – 1 buc
  • Faina – 3 linguri
  • Boia dulce – 1 lingurita
  • Morcov – 1 buc
  • Salata verde – 1 buc
  • Coaja de la o lamaie rasa
  • Zeama de lamaie – 2 lingurite
  • Ulei de masline – 1 lingura
  • Maioneza – 100 g
  • Smantana – 50 g
  • Castraveti murati – 2 buc
  • Ceapa rosie – 1 buc
  • Ardei gras rosu – 1 buc
  • Patrunjel – 1/2 legatura
  • Tarhon proaspat – 1/2 legatura
  • Ulei de floarea soarelui pentru prajit – 50 ml
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Curatati dovleceii de coaja si taiati-i batoane;

Puneti-i intr-o sita la scurs si puneti sare pe deasupra;

Lasati-i cca 15-30 min acolo, dupa care tapetati-i bine cu cateva servetele;

Amestecati faina cu boia;

Spargeti oul intr-un castron si amestecati-l bine cu o furculita;

Treceti dovlecelul prin faina, apoi prin ou si prajiti-l pe fiecare parte in tigaia cu ulei de floarea soarelui, incins in prealabil;

Dupa ce s-au prajit, scoateti dovleceii pe o hartie cu servetele pentru a absorbi uleiul in exces;

Tocati marunt castravetii murati, ceapa, tarhonul si patrunjelul;

Amestecati castravetii cu maioneza si adaugati smantana treptat – incorporati-le pana obtineti o compozitie omogena;

Adaugati ceapa, tarhonul si patrunjelul;

Curatati si radeti morcovul, iar apoi pune-l intr-un castron;

Rupeti salata si adaugati-o peste morcov;

Taiati ardeiul gras cuburi, iar ceapa rosie rondele si adaugati-le si pe acestea in castron;

Radeti coaja de lamaie pe deasupra;

Adaugati apoi uleiul de masline si zeama de lamaie peste acestea, asezonati dupa gust cu sare si piper si amestecati bine;

Serviti cu dovleceii si sosul tartar;

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise