Muschiuletul de porc se bate cu batatorul de snitele pana se obtine o bucata mare de carne.
Rulada de carne cu prune uscateSe separa albusurile de galbenusuri.
Tort inteligent cu jeleu de fructeSe spala bine aripioarele si se pun la fiert, acoperite de apa, cu un praf de sare.
Tocana de ciuperci cu aripioare de puiSe maruntesc biscuitii la robot, apoi se adauga untul topit si praful de roscove.
Tarta racoritoare cu grapefruit rosu si lavanda parfumataConopida se spala si se desface in buchetele care se baga in apa fiarta cu sare.
Sufleu de conopida cu ciuperciSe amesteca ingredientele pentru marinada.
Prepelite marinate, la cuptorVarza murata se spala si se stoarce bine, apoi se taie frunzele pentru sarmale.
Sarmale de curcan cu varza acra si afumatura de porcSe amesteca faina, praful de copt, cele 2 tipuri de zahar, sarea, cafeaua solubila.
Fursecuri americane cu cafeaGalbenusurile se amesteca cu zaharul pana obtinem o crema care curge in fir neintrerupt.
Rulada marmorata de cafeaBiscuitii maruntiti la robot se amesteca cu untul topit, sucul de compot si miezul de nuca prajit si maruntit.
Prajitura cu biscuiti si jeleu de maceseSe amesteca faina de migdale cu pudra de roscove, nuca de cocos deshidratata, laptele de cocos si lingura de cafea.
Migdalate ciocolatoase cu nuca de cocosPulpele spalate si zvantate se mai subtiaza cu un cutit, apoi se sareaza si condimenteaza.
Rulouri jambonate din pui umplute cu pruneSe maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca bine cu untul topit si miezul de nuca.
Gelle-cheesecake cu ananas si krantzSe spala cartofii bine cu apa rece, apoi se fierb cu tot cu coaja.
Salata de pui cu maionezaSe taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici.
Mancarica de dovleac placintarSe mixeaza albusurile cu un praf de sare.
Deliciu cu crema de dovleac coptIntr-un vas, se amesteca carnea tocata cu oul, pesmetul, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust.
Rulada de carne cu sunca si felii de branzaSe spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante.
Ciorba de potroaceIncalzim cuptorul la 180 de grade C.
Polpettone umplut invelit in baconIntr-o forma de chec, punem folie alimentara si o captusim bine pe toti peretii.
Terina de branza cu struguriIntr-un bol amestecam ingredientele pentru marinada, cu usturoiul trecut prin presa.
Cotlet de porc in crusta de cascaval cu patrunjel verde cu garnitura de piure de conopidaAm adaptat reteta mamei de dulceata de portocale la resursele si cantitatile pe care le-am avut.
Dulceata de citriceIntr-un vas adanc se amesteca margarina, data pe razatoarea mare.
Saleuri de casaSe amesteca drojdia uscata cu faina.
Cozonac cu cacao, nuci si alune de padureBiscuitii coaja de copac erau preferatii nostri in copilarie.
Biscuiti Coaja de copacUn chec dietetic cu portocala, scortisoara si cereale pe care l-am facut pentru tata.
Chec cu portocala si scortisoaraPentru un pranz in familie, am pregatit carne de porc in stil “pomana porcului”.
Friptura pomana porculuiZilele trecute am pregatit cateva tarte umplute cu amestec de carne.
Tarte de CraciunIn asteptarea lui Mos Craciun, am pregatit un sac delicios cu mere.
Sacul lui Mos CraciunIntrucat Craciunul inseamna bucuria de a darui, am pregatit 3 casute de turta dulce.
Casuta din turta dulcePreparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite.
Rulada tricolora cu mousse de tonSe taie caisele si curmalele in bucati mici si se amesteca cu celelalte fructe uscate, apoi se stropesc cu esentele de...
Chec coronita cu fructe uscate si macAlbusurile, (atentie!!! sa fie la temperatura camerei) se bat energic cu un praf de sare.
Chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padureSe spala merele si perele si se usuca.
Crumble cu turta dulce, mere si pereIn primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt.
Rulada cu mascarpone si zmeuraIntestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai.
Chisca umpluta cu crupe - Zona MoldovaReteta de fursecuri cu unt si gem de capsuni. Fursecuri cu unt si gem de capsuni reteta simpla si usor de preparat. Retete de...
Fursecuri cu unt si gem de capsuniAcesta reteta o facem de ani de zile.
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolataReteta de cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao. Cozonac fara framantare reteta simpla si gustoasa. Reteta...
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoSe pregateste o tava cu hartie de copt.
Prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarineSe framanta bine carnea tocata de curcan cu orezul.
Sarmale cu foi de vita si carne de curcanFoile de vita se oparesc in apa cu sare.
Sarmalute in foi de vitaPentru a fierbe sarmalutele, am folosit oala de lut primita in dar de la mama mea.
Sarmalute in foi de vita de vie si varza murataSpanacul se fierbe si se lasa la scurs.
Rulada cu carne tocataSe tin matele cateva ore, in apa cu otet si se clatesc de cateva ori cu apa calduta.
Carnati de casaPunem intr-un vas carnea tocata de vita.
Rulada invelita in baconReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise