Red snapper cu salata de telina si nuci pecan

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Red snapper cu salata de telina si nuci pecan

Ingrediente

  • Pentru 4 portii
  • 1 kg file de rouget / red snapper de la Sea-Way.ro
  • sare
  • 1/2 lingurita de piper roz, macinat grosier
  • 1 telina medie
  • 1/2 legatura de patrunjel, tocata
  • 100 g masline fara samburi, taiate rondele
  • 100 g jumatati de nuci pecan, prajite si sarate
  • 1 portocala
  • 4 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 1 bucata de ardei gras rosu, taiata cubulete

Mod de preparare

Am obtinut recent doua fileuri de “red snapper” (o denumire generica din limba engleza care acopera mai multe specii de peste oceanic), de toata frumusetea, de la magazinul online www.sea-way.ro, care apartine mai vechilor mei prieteni de la R Family, unul dintre importantii importatori de peste si fructe de mare de pe piata noastra. Am ales o reteta care sa puna in valoare fileurile de peste fragede, cu piele rumenita si crocanta, cu ajutorul unei salate delicioase, usor acrisoare, care ofera contraste interesante de texturi.

Se incinge cuptorul la 170 grade C.

Se curata telina si se taie felii subtiri. Se taie apoi feliile julienne (bastonase cu latime de 2 mm).

Se prepeveaza cu un cutit special fasiuite subtiri de coaja de portocala. Se oparesc fasiutele 1 minut, in apa clocotita, apoi se racesc imediat in apa cu gheata, apoi se scurg bine.

Se curata de coaja portocala, taind-o cu un cutit ascutit, apoi se separa feliile, taind printre membrane. Aceasta operatie se face deasupra unui castron, care va capta sucul scurs.

Se spala fileurile de rouget si se usuca bine prin tamponare cu prosoape de hartie. Se ung cu ulei si se sareaza. Se incinge o tigaie mare la foc iute si se rumenesc rapid fileurile, mai intai pe partea cu piele, apoi pe cealalta, pana capata culoare. Se transfera apoi in cuptor timp de 15 minute, sau pana ce pestele este facut, dar ramane fraged si suculent. Atentie, daca aveti fileuri mai subtiri, reduceti timpul de gatit.

Intre timp se amesteca intr-un castron telina cu masline, nuci pecan, ardei gras, felii de portocala, suc de portocala, sare ulei de masline si patrunjel.

Se monteaza fileurile peste salata, ornate cu firisoare de coaja de portocala si frunze de patrunjel si presarate cu piper roz. Daca doriti se pot stropi cu putin ulei de masline extra virgin. Serviti preparatul alaturi de un vin alb sec, cu aciditate potrivita si post-gust prelung, un Chardonnay, de pilda, racit la 10 grade C.

Nota:

In loc de nuci pecan, puteti folosi nuci de-ale noastre, sau migdale, prajite si curatate de coaja.

Fileurile au fost lungi, circa 30 cm si groase (circa 4-5 cm), asa cum nu prea se vad fileuri pe piata noastra. Aratau superb.

Reteta realizata de Radu Popovici @www.reteteleluiradu.ro cu file de red snapper oferit de Sea-Way.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise