Rata curatata se suspenda in carlige de inox la curent de aer cateva minute.
Se sufla aer sub presiune subcutanata pentru a se desprinde pielea si grasimea de carne.
Se lasa la scurs si la zvantat, la frigider, timp de 6 ore. Se unge cu glucoza si se usuca din nou la jet de aer, intre 2 si 3 ore.
Dupa acest interval de timp, se suspenda in carligele de inox si pune in cuptorul incalzit la 200 de grade, timp de 45 de minute, pentru a se elimina surplusul de grasime.
Rata este suficient gatita in momentul in care capata o culoare burn inchis. Ceapa se taie julien, iar castravetii se feliaza subtire.
Foiile de aluat se ung cu sosul Peking, peste care se adauga cateva fasii de ceapa, castavete si cateva felii de carne de rata, iar la sfarsit se ruleaza.
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In aprilie, Restaurantul partener al proiectului a fost Nan Jing.
Reteta chinezeasca a fost oferita si preparata de Restaurantul Nan Jing si poate fi degustata la Petrecerea Chinezeasca ce va avea loc pe 15 mai 2014, de la ora 19.00, la restaurantul din cadrul hotelului Minerva din Str. Gheorghe Manu nr.2-4, Sector 1, Bucuresti.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii