Pui in sos dulce-acrisor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Pui in sos dulce-acrisor

Ingrediente

  • 1 kg pui
  • ½ kg rosii proaspete sau piure
  • 2 cepe (pasta)
  • 3 lingurite de zahar
  • Sare - dupa gust
  • Chilli rosu – dupa gust
  • 1 lingurita de frunze de menta
  • ½ cana de smantana (200 g)
  • ½ lingurita nucsoara pudra
  • ½ lingurita cardamom pudra
  • 2 batoane de scortisoara
  • 4 cuisoare
  • 1 lingura pasta de usturoi si ghimbir
  • 5 linguri de ulei

Mod de preparare

Rosiile se fierb impreuna cu cardamom-ul si pasta de usturoi si ghimbir pana devin piure.

Separat, intr-o tava se pun 4 linguri de ulei.

Peste uleiul incins se adauga puiul si se pune la inabusit la foc mic.

Cand puiul capata culoare se adauga piureul de rosii si pasta de ceapa si se lasa pe foc timp de cinci minute.

Se adauga restul ingredientelor si se lasa in continuare pe foc timp de 10 minute.

La sfarsit se adauga smantana si ghimbir.

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis și Kotanyi Romania.

Reteta indiana a fost oferita si preparata de Taj Restaurant si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Calea 13 Septembrie, nr.127 – 130, Bucuresti, sector 5.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise