Incingem cuptorul la 180 grade. Tapetam o tava cu hartie cerata. Intr-un castron topim untul si ciocolata la bain marie. Adaugam nucile si amestecam. Separat amestecam praful de copt, cacao, faina si zaharul si le bagam in primul amestec, cel cu ciocolata. Amestecam foarte foarte bine. Batem ouale si le incorporam in aluat pana obtinem o consistenta omogena. Turnam aluatul in tava si il bagam in cuptor pt 25 min.
Sa nu se coaca prea tare. Nu se face testul cu scobitoarea. In exterior trebuie sa fie crocanta, in interior mai moale, dar coapta. Lasam la racit blatul si apoi il taiem si Il asezam pe farfurii. Langa fiecare portie putem pune putina frisca pe care sa o amestecam cu coaja de portocala (astfel obtinem o frica cu aroma, putin acrisoara). Frisca trebuie sa fie de calitate.
Pofta buna!
Reteta recomandata de restaurantul The Canteen.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii