Prajitura cu ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu ciocolata

Ingrediente

  • 250 g unt neasarat
  • 200 ciocolata amaruie 70%cacao
  • 150g nuci tocate
  • 80g cacao
  • 65 g faina cernuta
  • 1 lingurita praf copt
  • 350g zahar
  • 4 oua
  • coaja de la o portocala
  • frisca

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180 grade. Tapetam o tava cu hartie cerata. Intr-un castron topim untul si ciocolata la bain marie. Adaugam nucile si amestecam. Separat amestecam praful de copt, cacao, faina si zaharul si le bagam in primul amestec, cel cu ciocolata. Amestecam foarte foarte bine. Batem ouale si le incorporam in aluat pana obtinem o consistenta omogena. Turnam aluatul in tava si il bagam in cuptor pt 25 min.

Sa nu se coaca prea tare. Nu se face testul cu scobitoarea. In exterior trebuie sa fie crocanta, in interior mai moale, dar coapta. Lasam la racit blatul si apoi il taiem si Il asezam pe farfurii. Langa fiecare portie putem pune putina frisca pe care sa o amestecam cu coaja de portocala (astfel obtinem o frica cu aroma, putin acrisoara). Frisca trebuie sa fie de calitate.

Pofta buna!

Reteta recomandata de restaurantul The Canteen.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise