Mini tarte cu lime

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Mini tarte cu lime

Ingrediente

  • Blat:
  • 50 g nuca
  • 50 g alune de padure
  • 4 - 5 curmale
  • Crema:
  • 300 g caju (inmuiat in apa, cel putin 2 ore)
  • zeama de la 2 limes
  • 1 1/2 linguri zahar Green Sugar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • apa

Mod de preparare

Puneti intr-un blender cu cutit nuca si alunele de padure, mixati pana cand acestea sunt maruntite, apoi adaugati 4,5 curmalele fara samburi si continuati sa mixati pana cand compozitia se lipeste de peretii vasului. Verificati compozitia observand daca se lipeste atunci cand o presati cu degetele, daca inca este foarte sfarmicioasa adaugati inca 1, 2 curmale si mixati din nou.

Blatul se pregateste direct pe farfuriile din care se vor servii tartele, luati in mana cate 2 linguri din compozitie, strangeti in palma si apoi asezati compozitia pe farfurie, presati cu degetele si dati-i o forma rotunda ridicata putin pe margini. Din aceasta compozitie ies 3 tarte cu diametrul de 8 cm.

Pentru a face crema aveti nevoie de caju inmuiat in apa cu o seara inainte sau cu cel putin 2 ore inainte. Scurgeti caju de apa si puneti-l in vasul blenderului manual, mixati cu blenderul manual pana cand obtineti o pasta cremoasa si pufoasa. Adaugati intre timp si zeama de la 2 limes, dupa care daca compozitia nu este destul de cremoasa mai adaugati putina apa, aprox 60 ml, pentru a obtine o compozitie cat mai cremoasa. Puneti 1 praf de sare si 1 lingurita de esenta de vanilie.

La final adaugati 1 1/2 linguri de zahar 100 % natural marca Green Sugar si gustati, daca preferati mai dulce puteti pune inca 1/2 lingura de zahar. Umpleti mini tartele cu cate 3, 4 linguri de crema, decorati cu o felie de limes si puteti servi imediat delicioasele mini tarte cu lime.

Reteta pregatita de catre Dika Pascu, www.articook.com, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise