Intr-o tigaie, la foc mic, topiti uleiul de cocos si adaugati biscuiti zdrobiti impreuna cu zaharul, amestecati pana cand biscuitii sunt bine unsi. Incalziti cuptorul la 160 C, pregatiti o tava speciala de briose si puneti cate o fasie de hartie de copt pe mijloc (1x10cm) peste care veti pune compozitia.
Luati cate o lingura din compozitia de biscuiti si umpleti partea de jos a briosei, apasati cu lingura pentru a forma un strat egal. Folositi compozitia pentru aprox. 8 buc.
Pentru a face crema aveti nevoie de caju inmuiat in apa cu o seara inainte sau cu cel putin 2 ore inainte. Scurgeti caju de apa si puneti-l in vasul blenderului manual, mixati cu blenderul manual pana cand obtineti o pasta cremoasa si pufoasa. Adaugati ulei de cocos, piure de dovleac si aprox. 50 ml. apa, daca este nevoie, pentru ca dovleacul va avea si el apa, continuati sa mixati cu blenderul.
Condimentati cu 1 lingurita esenta de vanilie, 1 lingurita scortisoara si 6-8 picaturi de indulcitor natural de stevie marca Green Sugar. Amestecati bine si gustati, in functie de cat de dulce este dovleacul puteti sa mai adaugati 2,3 picaturi de indulcitor natural de stevie Green Sugar.
Puneti cate 2, 3 linguri din crema obtinuta, peste fiecare strat de biscuiti din tava, in asa fel incat sa umpleti forma briosei.
Introduceti la congelator si lasati timp de 1 ora. Scoateti din congelator dupa 1 ora si lasati la temp. camerei 5 minute, apoi trageti usor de capetele de hartie si mini prajiturica va iesi cu totul afara, fara sa se lipeasca.
Pentru ornat puteti folosi frisca din lapte de cocos sau frisca vegetala batuta cu 2 linguri de zahar natural Green Sugar, daca folositi frisca din lapte de cocos, tineti conserva la rece cu o zi inainte sa o folositi. Inainte de a o prepara scoateti-o de la frigider fara sa agitati conserva, deoarece in partea de sus se va aduna stratul de care avem nevoie pentru frisca. Cu o lingura luati partea aceea (mult mai consistenta si mai alba) afara. Puneti intr-un vas impreuna cu 2 linguri de zahar natural Green Sugar si bateti cu un mixer de la viteza mica la viteza mai mare crescuta treptat.
Puneti frisca pe fiecare mini cheesecake vegan cu dovleac si apoi presarati scortisoara si migdale maruntite.
Se pot servi dupa aprox. 20 min dupa ce sunt scoase de la congelator si se pot pastra la frigider impreuna cu toppingul 1, 2 zile.
Reteta pregatita de catre Dika Pascu, www.articook.com, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii