Se curata midiile in felul urmator: se pun intr-un vas cu apa rece. Alaturi se pune alt vas cu apa rece. Se ia fiecare midie si se curata tragand de ele in partea opusa balamalei cochiliei. Se curata fiecare cochilie frecand-o energic cu un buretel de sarma sub jet de apa. Se pune fiecare midie curatata in vasul cu apa curata.
Cand toate midiile sunt curatate, se mai clatesc in cateva ape. Se scurg bine de apa chiar inainte de a le gati.
Se incinge tigaia cu ulei. Se adauga cateii de usturoi striviti si se calesc scurt. De adauga rosiile cherry si midiile mediteraneene.
Se adauga vin alb. Se condimenteaza cu piper si sare, dupa gust. Se asezoneaza cu patrunjel.
Mod de servire
Se servesc fierbinti, cu paine proaspata din faina si felii de lamaie, alaturi de un pahar cu vin alb.
Reţeta face parte din programul de educaţie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. In noiembrie, Restaurantul partener al proiectului este Cucina di Eleni.
Reţeta mediteraneana ”Cozze al vino bianco (Midii cu vin alb)” a fost oferita şi preparata de Cucina di Eleni şi poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific mediteranean si italian din str. stefan Mihaileanu nr. 35, Bucuresti.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii