John Dory cu sos de rosii si capere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
John Dory cu sos de rosii si capere

Ingrediente

  • (pentru 2 persoane)
  • 2 bucati file John Dory de la Sea-Way.ro
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov mic
  • 3 lingurite capere
  • 1/4 lingurita boabe de piper
  • 1 frunza dafin
  • 350 ml suc de rosii
  • 2 linguri vin alb
  • 1 lingura maioneza
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura parmezan ras fin
  • 1/4 lingurita coaja rasa de lamaie
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • cateva crengute cimbru
  • Pentru servit:
  • orez

Mod de preparare

Imi plac retetele simple si gustoase. Iar pestele este de multe ori solutia mea pentru cina. De data acesata am ales file de John Dory, pe care il putem cumpara de la Sea-way.ro si va recomand sa il incercati si voi pentru carnea lui ferma si gustul usor dulce.

Calim in uleiul incins ceapa tocata fin si morcovul ras prin razatoarea mica.

Adaugam 1 ceasca mica de apa si lasam sa fiarba pana se evapora lichidul. Adaugam sucul de rosii, vinul alb, boabe de piper, caperele si frunza de dafin.

Fierbem pana sosul incepe sa capete consistenta, apoi il mutam intr-un vas termorezistent. Prajim fileul de peste la gratar pentru 2 minute pe fiecare parte, apoi il punem peste sosul de rosii si asezonam cu sare si piper. Intr-un bol amestecam maioneza cu smantana si parmezanul ras fin. Cu acesta compozitie acoperim fiecare bucata de John Dory.

Presaram cateva frunze de cimbru, sare, piper si putina coaja de lamaie (nu exageram cu aceasta, aroma trebuie sa fie discreta). Punem si in sosul de rosii cateva crengute de cimbru, apoi dam vasul la cuptor pentru 15-20 minute in cuptorul preincalzit la 200 grade C, sau pana se rumeneste usor toppingul pestelui.

Simplu, bun si gustos!

Reteta pregatita de Cristina @www.divainbucatarie.ro cu file de John Dory oferit de Sea-Way.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise