Gulas ardelenesc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Gulas ardelenesc

Ingrediente

  • 100 g. pulpa de vita
  • 50 g. carnati afumati
  • 50 g. ceapa
  • putin ulei pt. prajit
  • malai
  • 15 g. ardei gras rosu
  • 2 g. usturoi macinat
  • 1 g. chimen macinat
  • 1 g. boia de ardei rosu
  • 100 g. cartofi
  • 1 g. pasta de ardei
  • 1 foaie de dafin
  • 3 g. concentrat vita
  • 10 ml. vin rosu

Mod de preparare

Se incinge oala pana devine foarte fierbinte.

Se pune ulei si imediat se adauga carnea taiata cuburi. Se caleste carnea pana isi schimba culoarea. apoi se adauga ceapa taiata cuburi mari. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga ardeiul gras taiat tot bucati mai mari, concentratul de vita cu chimen si pasta de ardei Ferma noastra.

Dupa 4-6 min se adauga boia dulce calind putin si se stinge cu vin rosu. Se condimenteaza cu piper macinat si foi de dafin.

Se lasa la fiert pana scade vinul si se adauga baza de legume pana acopera carnea. In timp ce fierbe la foc mediu, se reumple cu baza pana carnea devine moale si frageda. Se adauga cartofii taiati cuburi mari si baza de legume pana acopera toata compozitia.

Se serveste cu mamaliguta.

Reţeta face parte din programul de educaţie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa si Ferma noastra. In decembrie, promovam bucataria romaneasca iar restaurantul partener al proiectului este Celebration Garden.

Reţeta romaneasca ”Gulas ardelenesc” a fost oferita şi preparata de Celebration Garden şi poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise