Traditia spune ca in noaptea de anul nou trebuie sa mancam peste ca sa trecem lin peste greutatile de peste an, asa ca v-am adus astazi o reteta in strai de sarbatoare ce va trona mandra pe masa de sarbatori spre incantarea musafirilor.
Am folosit file de halibut de la Sea-Way.ro, o bucata frumoasa de peste care s-a comportat excelent la decongelare si la gatit!
Intr-un vas punem untul moale, ouale, faina, apa si sarea.
Framantam pana obtinem un aluat omogen pe care il vom da pentru minim 30 minute la frigider.
File-ul de peste l-am lasat in frigider sa se dezghete peste noapte, iar apoi l-am tamponat cu servetele absorbante ca sa elimin tot excesul de apa. L-am stropit cu zeama de lamaie si l-am asezonat cu piper cu lamaie si sare de mare.
Intindem o foaie de aluat si asezam in centrul acesteia file-ul de halibut. Taiem aluatul in exces si il pastram deoparte. Tocam ceapa marunt si o calim in doua linguri unt apoi adaugam ciupercile taiate feliute. Le lasam cateva minute pe foc apoi rasturnam compozitia de ciuperci deasupra fileului.
Tragem aluatul peste peste si ciuperci imapchetandu-l complet si il intoarcem cu partea neteda in sus. Astfel ciupercile raman dedesupt si pestele deasupra.
Asezam pestele in aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem suprafata pestelui cu galbenis de ou batut cu lapte. Din aluatul ramas intindem o foaie din care decupam solzii, coada, ochii si gura. Le asezam frumos apoii le ungem cu galbenus.
Dam la cuptor la foc mediu, circa 40 minute pana se rumeneste frumos la suprafata.
Il asezam pe un pat de salata verde si asezam alaturi feliute de lamaie.
Reteta realizata de Violeta @www.caietulcuretete.com cu file de halibut oferit de Sea-Way.ro
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii