Se spala dovlecii; se taie un capac si se indeparteaza semintele.
Crema de zahar ars, coapta in dovleacPentru aluat, frecam untul cu zaharul si putina sare, dar dam deoparte 10-15 gr de unt pentru uns forma.
Tarta cu prune si alune de padureFaina, impreuna cu zaharul, zaharul vaniliat si uleiul se amesteca bine pana ce devine un aluat sfaramicios.
Prajitura cu mere si boti cu crema caramelIntr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul.
Ciocolata de casaIntr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati.
Chec rapid de ciocolata si orez expandatIntr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa.
Cremsnit cu foi de pandispanSe spala capsunile, se acopera cu zahar si se lasa peste noapte, pentru a-si lasa sucul.
Gem de capsuniSpalati merele, apoi le decojiti si indepartati tot ce este stricat.
Mere la borcan pentru deserturiSe spala delicat fructele.
Dulceata din fructe de padureCuratam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine.
Dulceata de pere padurete (salbatice)Am curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece.
Jeleu din struguri Kis MisSe spala caisele cu apa rece, apoi se rup in jumatati si se indeparteaza samburii.
Nectar de caiseCaisele se spala, se desfac pe jumatate si se scot samburii.
Gem de caiseSe curata afinele de codite, se pun in strecuratoare si se trec sub jet de apa rece.
Dulceata de afineSe pune zmeura intr-o strecuratoare si se trece sub un jet de apa rece, se lasa sa se scurga un pic.
Dulceata de zmeuraSe curata ciresele de codite, se spala, se scurg, apoi ajutandu-ne de o agrafa de par, le indepartam samburii care sunt...
Dulceata de cirese amare (sau salbatice)Se curata ciresele de codite, se spala, se scurg, apoi le indepartam samburii.
Dulceata de cireseSe curata dudele de codite, apoi se spala sub jet de apa rece intr-o strecuratoare, unde se lasa sa se scurga bine de apa.
Dulceata de dudeSe spala delicat afinele, se acopera cu zahar si se lasa peste noapte, pentru a-si lasa sucul.
Gem de afineEste o reteta frantuzeasca, cu un gust deosebit.
Coronite cu ricottaIntr-un vas cu 1 l de apa rece, se pun florile de lavanda, se fierb 10 min, apoi se da vasul deoparte
Inghetata de lavandaIntr-un vas de mixer punem untul si zaharul si frecam bine.
Mini tarte cu fructeSe face un aluat, apoi se fac bilute si se asaza in formele cosulet.
Cosulet cu surprizeSpalam visinele si le scoatem samburii, apoi le presaram cu zahar si le lasam sa se scurga.
Tiramisu cu visineFoile de placinta se lasa la dezghetat in frigider cca. 30 minute.
Strudel cu visine, capsuni, migdale si ulei de cocosOuale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare.
Prajitura cu caise si zmeuraSe pune la mixat frisca lichida, pret de cateva minute.
Inghetata cu pepene galbenBlat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza.
Tort cu ciocolata si capsuneCapsunele le-am rupt coditele, le-am spalat si le-am pasat cu blenderul.
Budinca de tapiocaSpalam ciresele, le scoatem samburii si le lasam intr-o sita cat pregatim blatul.
Prajitura cu cirese si branza de vaciPentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea.
Tango cu cireseSpalam capsunile, le rupem coditele si le lasam sa se scurga de apa.
Trifle cu capsunePentru aluatul de negresa: mixam spuma untul cu zaharul si un praf mic de sare.
Negresa cu branza si cireseEste un desert bogat, dens si foarte delicios.
Cheesecake cu visine la rece (fara coacere)Se scot samburii de la cirese, se adauga peste ele zahar si se pun la frigider peste noapte.
Inghetata cu cirese amareAlbusurile se bat spuma, adaugam zaharul si continuam sa batem bezeaua pana se topeste zaharul.
Chec cu visineCiresele se spala bine, se curata de samburi si codite.
Dulceata de cirese cu mentaAlbusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.
Tort racoritor cu crema de iaurt si piersiciIntr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt.
Papanasi cu dulceata de coacaze negreCoacazele se spala, se scurg si se pun in cratita.
Dulceata de coacaze negreAlbusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat.
Prajitura cu visineAceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese.
Prajitura cu capsuniSe amesteca pe foc intr-un vas laptele de cocos, smantana, laptele condensat.
Panna cotta cu lapte condensat si zmeuraRubarba trebuie spalata, taiata rondele mici, capsunile trebuie curatate, spalate sub jet de apa rece pentru eliminarea...
Dulceata cu rubarba zmeura si capsuneSe scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar.
Dulceata de cirese amare cu aroma de mentaDin aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita.
Tort Ladita cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise