Se curata dovleacul de coaja si de seminte si se razuieste pana ce au forma unor taitei de dovleac.
Se pune dovleacul intr-un lighean, se adauga 2 linguri de sare si se inmoaie ca sa iasa apa din dovleac. Dupa 10 minute se stoarce.
Se pun intr-o oala 2 linguri de untura, se lasa pe foc sa se incinga, se pune ceapa maruntita si se rumeneste. Se adauga o lingura de faina si o lingurita de boia, mararul, laptele acru sau smantana, iar cand incepe sa fiarba toate se adauga acei taitei de dovleac si se lasa 20 – 30 de minute la fiert.
Mod de servire
Se serveste si se pregateste in timpul verii cand dovlecii sunt cruzi.
Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.
Reteta veche din Crisana “Curechi de dovleac” este folosita in satele din Muntii Padurea Craiului, judetul Bihor. Reteta din Crisana a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii