Cuiburi cu somon si chives

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cuiburi cu somon si chives

Ingrediente

  • 500 gr file de somon fara piele de la Sea-Way.ro
  • 1 fir mare de praz
  • cateva linguri ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • 100 gr smantana
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 50 gr unt
  • o mana de chives verde
  • 2 limes
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Aseara m-am desfatat cu un vin bun de Gramma si niste cuiburi cu somon. Niste deliciosenii de te lingi pe degete si despre care atat va zic: sunt perfecte si a doua zi, chiar de le reincalzesti putin la microunde. Eu am folosit somon de la magazinul Sea-way.ro o bucata absolut superba.

Incalziti cuptorul la 180 grade.

Curatati prazul de foile exterioare si spalati-l dupa care uscati-l cu hartie absorbanta. Taiati-l rondele subtiri.

Somonul curatat de piele si spalat taiati-l in fasii subtiri. Intr-un bol amestecati fasiile de somon cu rondelele de praz. Stropiti-le cu sare de mare, piper proaspat macinat si ulei de masline. Amestecati bine.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt putin umeda, asezati cu ajutorul unei linguri cuiburi de somon cu praz. Stropiti-le cu vinul alb si bagati la cuptor. Coaceti la foc moderat, aproximativ 160-180 grade, cam 20 minute.

Scoateti si pastrati aceste aromate cuiburi de somon la cald.

Intr-o cratita puneti 50 gr unt, un strop de sare si smantana pe foc moderat, pana se omogenizeaza si incepe usor sa fiarba. Adaugati o lingurita de amidon alimentar si amestecati repejor, fara sa faca cocoloase, pana se ingroasa.

Asezonati cu putina sare si piper, dupa care adaugati cateva fire de chives taiate marunt.

Pe o farfurie puneti cate 3 felii subtiri de limeta, petru fiecare comesean. Pe fiecare felie de limeta puneti cate o lingura din compozitia de somon cu praz si o lingura de sos de chives. Pofta buna! E un aperitiv savuros si chiar festiv.

Reteta gatita de Alice @www.tarabucatelor.ro cu somon oferit de Sea-Way.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise