Crostini cu calamar

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Crostini cu calamar

Ingrediente

  • 300 gr de calamar pui de la Sea-Way.ro
  • cateva felii de bagheta prajita
  • 3-4 linguri de ulei
  • 5-6 rosii cherry
  • patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute,
  • sare

Mod de preparare

Dupa cum va spuneam, am primit din partea celor de la Sea-Way.ro un pachet cu fructe de mare congelate. Sea-Way.ro este un site care comercializeaza online produse din peste si fructe de mare. Ca sa va spun sincer, nu prea eram fan al fructelor de mare congelate, mi se pareau ca nu sunt proaspete sau ca au mai multa gheata decat peste. Am ramas insa surprinsa de produsele primite. Atat caracatita cat si calamarul au fost de foarte buna calitate, odata decongelate erau exact ca cele proaspete. Cu calamarul aveam mereu probleme pentru ca intestinele erau mai mereu negre din cauza vechimii lor, la acest calamar intestinele au fost albe, semn ca a fost congelat foarte proaspat. Din calamar am facut niste crostini nemaipomenite cu usturoi, ardei iute patrunjel, foarte usor de facut si atat de delicioase. Reteta este rapida, nu necesita cunostinte extrordinare despre fructe de mare si gustul este nemaipomenit.

Se curata calamarul de intestine, se pastreaza tentaculele intreaga procedura explicata de Jamila in video-ul acesta). Se pregateste toppingul pentru crostini: se incinge uleiul intr-o tigaie non-aderenta, se adauga ardeiul taiat cubulete, usturoiul, se calesc putin impreuna, se adauga rosiile cherry pana se inmoaie putin. Apoi se adauaga calamarul si se caleste cateva minute impreuna cu patrunjel si sare. Totul se caleste la foc mare. La final se adauag patrunjel proaspat.

Topping-ul se adauga peste felii de paine prajita. La final se pun cateva picaturi de lamaie pe fiecare felie in parte.

Reteta realizata de Jamila @www.jamilacuisine.ro cu calamar baby oferit de Sea-Way.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise