Crostini cu calamar

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Crostini cu calamar

Ingrediente

  • 300 gr de calamar pui de la Sea-Way.ro
  • cateva felii de bagheta prajita
  • 3-4 linguri de ulei
  • 5-6 rosii cherry
  • patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute,
  • sare

Mod de preparare

Dupa cum va spuneam, am primit din partea celor de la Sea-Way.ro un pachet cu fructe de mare congelate. Sea-Way.ro este un site care comercializeaza online produse din peste si fructe de mare. Ca sa va spun sincer, nu prea eram fan al fructelor de mare congelate, mi se pareau ca nu sunt proaspete sau ca au mai multa gheata decat peste. Am ramas insa surprinsa de produsele primite. Atat caracatita cat si calamarul au fost de foarte buna calitate, odata decongelate erau exact ca cele proaspete. Cu calamarul aveam mereu probleme pentru ca intestinele erau mai mereu negre din cauza vechimii lor, la acest calamar intestinele au fost albe, semn ca a fost congelat foarte proaspat. Din calamar am facut niste crostini nemaipomenite cu usturoi, ardei iute patrunjel, foarte usor de facut si atat de delicioase. Reteta este rapida, nu necesita cunostinte extrordinare despre fructe de mare si gustul este nemaipomenit.

Se curata calamarul de intestine, se pastreaza tentaculele intreaga procedura explicata de Jamila in video-ul acesta). Se pregateste toppingul pentru crostini: se incinge uleiul intr-o tigaie non-aderenta, se adauga ardeiul taiat cubulete, usturoiul, se calesc putin impreuna, se adauga rosiile cherry pana se inmoaie putin. Apoi se adauaga calamarul si se caleste cateva minute impreuna cu patrunjel si sare. Totul se caleste la foc mare. La final se adauag patrunjel proaspat.

Topping-ul se adauga peste felii de paine prajita. La final se pun cateva picaturi de lamaie pe fiecare felie in parte.

Reteta realizata de Jamila @www.jamilacuisine.ro cu calamar baby oferit de Sea-Way.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise