Pentru Kofla Mixture:
Intr-un bol se pune carnea tocata de pui, peste care se adauga restul ingredientelor (necesare pentru Kofla mixture) si se amesteca bine.
Compozitia rezultata se ruleaza sub forma de chiftele mici si rotunde (15 bucati). Chiftelele se prajesc in ulei de porumb.
Preparare sos:
Intr-o tigaie se pune la incins 3 linguri de ulei de porumb.
Peste uleiul incins se adauga ceapa tocata marunt si sa lasa la calit pana devine moale si transparenta.
Se adauga o lingura de pasta de usturoi si ghimbir, apoi restul ingredientelor uscate si se pun la inabusit la foc mic timp de un minut.
Se adauga rosia tocata marunt, chimionul pudra, coriandrul pudra, chilli rosu pudra si turmericul pudra si se pun la inabusit la foc mic timp de un minut. Se amesteca toate ingredientele.
Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei de porumb, se toarna sosul, apoi se adauga smantana si chiftelele din carnea de pui.
Se orneaza pe deasupra cu frunze de coriandru si cateva de felii de ghimbir.
Se servesc cu orez.
Reteta face parte din programul de educatie culinara "50 de saptamani in bucatariile lumii" derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya (Arpis) si Kotanyi Romania.
Reteta indiana a fost oferita si preparata de Taj Restaurant si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Calea 13 Septembrie, nr. 127 - 130, Bucuresti, sector 5.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii