Cartofii, morcovii, radacina de patrunjel si telina se curata, se spala si se fierb, intregi, in apa clocotita cu sare.
Cand sunt gata, se scot, se lasa la racit, dupa care se dau prin masina de tocat Heinner. Ciupercile se curata, se spala, se taie in felii si se prajesc in untura sau ulei, se scurg si se dau si ele prin masina de tocat Heinner, dupa care se amesteca, intr-un castron cu legumele, ouale, faina Gold Maya, branza, sare si piper dupa gust.
Se modeleaza chiftelutele.
Se tavalesc prin faina Gold Maya si se prajesc in untura incinsa.
Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.
Reteta veche “Chiftele de legume cu ciuperci” era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii