Aluaturi si Foietaje

Panettone de casa
Aluaturi si Foietaje

Panettone de casa

Un desert italian (originar din Milano) deosebit, care ne-a cucerit cu textura și aromele lui.

Panettone de casa
Pasca cu branza sarata
Aluaturi si Foietaje

Pasca cu branza sarata

Aluatul: Se cerne faina intr-un vas.

Pasca cu branza sarata
Cozonac cu aluat foietaj
Aluaturi si Foietaje

Cozonac cu aluat foietaj

Mod de preparare pentru aluat: intr-un vas se pune faina de grau si oul.

Cozonac cu aluat foietaj
Cozonac pufos cu ciocolata si nuca
Aluaturi si Foietaje

Cozonac pufos cu ciocolata si nuca

Intr-un castron punem faina cernuta si in mijlocul ei adaugam laptele cu drojdia dizolvata si putin zahar.

Cozonac pufos cu ciocolata si nuca
Rulada de spanac cu branza
Aperitive cu brinza

Rulada de spanac cu branza

Pentru foaia de aluat batem spuma tare cele 3 albusuri cu un praf de sare.

Rulada de spanac cu branza
Placinta cu branzeturi
Aperitive cu brinza

Placinta cu branzeturi

Pentru aceasta placinta am folosit aluat de casa, cu iaurt si am ales s-o umplu cu ceapa verde.

Placinta cu branzeturi
Quiche cu branzeturi
Aperitive cu oua

Quiche cu branzeturi

Pentru aluat: daca sunteti incepatori in ale bucatariei sau daca va grabiti puteti sa faceti aluatul la un robot de bucatarie.

Quiche cu branzeturi
Melcisori deliciosi cu legume
Aluaturi si Foietaje

Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta, apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.

Melcisori deliciosi cu legume
Cozonac
Aluaturi si Foietaje

Cozonac

Se oparesc 2 pumni de faina cu o cana de lapte, se bat ouale cu mixerul impreuna cu zaharul.

Cozonac
Trandafiri din uscatele
Aluaturi si Foietaje

Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt.

Trandafiri din uscatele
Rulouri cu spanac si branza
Aperitive cu oua

Rulouri cu spanac si branza

Aluatul: Laptele il incalziti putin, untul il topiti.

Rulouri cu spanac si branza
Biscuiti cu parmezan
Aperitive cu brinza

Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea.

Biscuiti cu parmezan
Covrigi de primavara
Aperitive cu brinza

Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt.

Covrigi de primavara
Eclere cu crema de vanilie
Aluaturi si Foietaje

Eclere cu crema de vanilie

Se pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata.

Eclere cu crema de vanilie
Fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate
Aluaturi si Foietaje

Fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate

Pentru inceput se cern 200 g faina intr-un vas.

Fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate
Colac cu unt si magiun
Aluaturi si Foietaje

Colac cu unt si magiun

Se pune faina de grau intr-un vas.

Colac cu unt si magiun
Nuci umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata
Prajituri

Nuci umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata

Coji de nuci: Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca.

Nuci umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata
Cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat
Aluaturi si Foietaje

Cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

Se cern 500 g faina intr-un castron mare.

Cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat
Saleuri de casa (reteta II)
Aperitive cu brinza

Saleuri de casa (reteta II)

Intr-un vas adanc se amestecă 250 g faina cu apa si sarea.

Saleuri de casa (reteta II)
Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon
Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

Intr-un bol mixam cele 4 oua impreuna cu zaharul pana capata consistenta unei creme.

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon
Prajitura turnata cu branza si visine
Prajituri

Prajitura turnata cu branza si visine

Ouale, sarea si zaharul se mixeaza.

Prajitura turnata cu branza si visine
Paine coapta pe frunze de varza
Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freaca drojdia cu putin zahar si aproximativ 50 ml-100 ml apa.

Paine coapta pe frunze de varza
Saratele de post cu masline
Aluaturi si Foietaje

Saratele de post cu masline

In oala mixerului cu forma de aluat punem faina sarea, praful de copt si uleiul si incepem sa-l framantam.

Saratele de post cu masline
Mini tarte cu crema de branza si jeleu de castraveti
Aperitive cu brinza

Mini tarte cu crema de branza si jeleu de castraveti

Aluatul fraged sarat Linco se lasa la dezghetat in frigider, cca. 3 ore, apoi se intinde pe masa de lucru, se taie in formele...

Mini tarte cu crema de branza si jeleu de castraveti
Spirale cu mere si stafide
Prajituri

Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata).

Spirale cu mere si stafide
Poale-n brau
Prajituri

Poale-n brau

Se farama drojdia si se dizolva in putin lapte caldut cu zaharul.

Poale-n brau
Gogosi cu gem, coapte in cuptor
Prajituri

Gogosi cu gem, coapte in cuptor

Drojdia cu 100 ml lapte si putin zahar, se lasa la dospit, 10 minute.

Gogosi cu gem, coapte in cuptor
Tarta cu legumele toamnei
Aperitive cu brinza

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm.

Tarta cu legumele toamnei
Trandafiri cu mar
Prajituri

Trandafiri cu mar

Merele se spala, se curata de samburi si se dau pe razatoare ptr a obtine feliute subtiri.

Trandafiri cu mar
Prajitura steluta cu gem de gutui
Prajituri

Prajitura steluta cu gem de gutui

Se pun intr-un vas untura rece de la frigider, ouale de la frigider, laptele dulce.

Prajitura steluta cu gem de gutui
Melcisori cu nuci, alune de padure si fructe
Aluaturi si Foietaje

Melcisori cu nuci, alune de padure si fructe

Reteta de melcisori cu nuci, alune de padure si fructe. Melcisori cu nuci, alune de padure si fructe reteta simpla. Reteta de...

Melcisori cu nuci, alune de padure si fructe
Micile vrajitoare
Aluaturi si Foietaje

Micile vrajitoare

Se spala merele, se decojesc (sau nu) si se dau prin razatoarea mare.

Micile vrajitoare
Placinte poale-n brau cu mere si vanilie
Prajituri

Placinte poale-n brau cu mere si vanilie

Merele se numara printre preferatele mele, mai ales acum in sezonul de toamna cand le gasim din belsug.

Placinte poale-n brau cu mere si vanilie
Placinta cu dovleac
Prajituri

Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac este una dintre placintele mele preferate si nu exista toamna in care sa nu o fac de cateva ori.

Placinta cu dovleac
Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca
Prajituri

Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca

Dovleacul si dovlecelul, ras se pun intr-un vas, cu fundul dublu, la calit impreuna cu zaharul.

Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca
Impletitura cu mere
Prajituri

Impletitura cu mere

Amestecam drojdia cu zaharul pudra si laptele caldut.

Impletitura cu mere
Pizza cu nuci, pere si gorgonzola
Aluaturi si Foietaje

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia.

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola
Strudel cu mere din aluat de casa
Aluaturi si Foietaje

Strudel cu mere din aluat de casa

Pentru inceput facem ciulamaua.

Strudel cu mere din aluat de casa
Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin
Aluaturi si Foietaje

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutura: eu am avut merele deja pregatite, asadar le-am scos din congelator si le-am lasat la temperatura camerei.

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin
Aperitive cu brinza

Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea.

Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin
Coronite cu ricotta
Aluaturi si Foietaje

Coronite cu ricotta

Este o reteta frantuzeasca, cu un gust deosebit.

Coronite cu ricotta
Pateuri cu branza vegana si masline verzi
Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine.

Pateuri cu branza vegana si masline verzi
Covrigi cu susan
Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat.

Covrigi cu susan
Fursecuri ptr ceai
Aluaturi si Foietaje

Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide.

Fursecuri ptr ceai
Placinte sarate cu branza
Aperitive cu brinza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Pariziene cu mere si nuci
Aluaturi si Foietaje

Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte.

Pariziene cu mere si nuci
Placinte cu branza dulce
Aluaturi si Foietaje

Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta.

Placinte cu branza dulce
Fursecuri cu iaurt si aroma de lamaie decorate cu royal icing
Aluaturi si Foietaje

Fursecuri cu iaurt si aroma de lamaie decorate cu royal icing

Intr-un castron se pun oul, sarea, iaurtul, untul, zaharul, zaharul vanilat si plicul de Finesse cu lamaie.

Fursecuri cu iaurt si aroma de lamaie decorate cu royal icing
Pasca cu aluat umplut
Prajituri

Pasca cu aluat umplut

Se cern 300 g faina intr-un castron.

Pasca cu aluat umplut
Cozonaci bicolori umpluti cu rahat, nuci si stafide
Aluaturi si Foietaje

Cozonaci bicolori umpluti cu rahat, nuci si stafide

Se cern 500 g faina intr-un vas mare.

Cozonaci bicolori umpluti cu rahat, nuci si stafide
Iepurasi de pasca cu prune uscate si rodie
Aluaturi si Foietaje

Iepurasi de pasca cu prune uscate si rodie

Punem prunele la hidratat in apa calduta cu esenta de rom, pentru circa 30 de minute, apoi le punem la scurs.

Iepurasi de pasca cu prune uscate si rodie
Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise