Mod de preparare pentru aluat: intr-un vas se pune faina de grau si oul.
Cozonac cu aluat foietajIntr-un castron punem faina cernuta si in mijlocul ei adaugam laptele cu drojdia dizolvata si putin zahar.
Cozonac pufos cu ciocolata si nucaPentru foaia de aluat batem spuma tare cele 3 albusuri cu un praf de sare.
Rulada de spanac cu branzaPentru aceasta placinta am folosit aluat de casa, cu iaurt si am ales s-o umplu cu ceapa verde.
Placinta cu branzeturiPentru aluat: daca sunteti incepatori in ale bucatariei sau daca va grabiti puteti sa faceti aluatul la un robot de bucatarie.
Quiche cu branzeturiSe dizolva drojdia in apa calduta, apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.
Melcisori deliciosi cu legumeSe oparesc 2 pumni de faina cu o cana de lapte, se bat ouale cu mixerul impreuna cu zaharul.
CozonacUntul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt.
Trandafiri din uscateleAluatul: Laptele il incalziti putin, untul il topiti.
Rulouri cu spanac si branzaFramant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea.
Biscuiti cu parmezanTai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt.
Covrigi de primavaraSe pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata.
Eclere cu crema de vaniliePentru inceput se cern 200 g faina intr-un vas.
Fursecuri cu aroma de lamaie, stampilateSe pune faina de grau intr-un vas.
Colac cu unt si magiunCoji de nuci: Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca.
Nuci umplute cu crema de ciocolata si nuca macinataSe cern 500 g faina intr-un castron mare.
Cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahatIntr-un vas adanc se amestecă 250 g faina cu apa si sarea.
Saleuri de casa (reteta II)Intr-un bol mixam cele 4 oua impreuna cu zaharul pana capata consistenta unei creme.
Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezonOuale, sarea si zaharul se mixeaza.
Prajitura turnata cu branza si visine1. MAIAUA: intr-un vas se freaca drojdia cu putin zahar si aproximativ 50 ml-100 ml apa.
Paine coapta pe frunze de varzaIn oala mixerului cu forma de aluat punem faina sarea, praful de copt si uleiul si incepem sa-l framantam.
Saratele de post cu maslineAluatul fraged sarat Linco se lasa la dezghetat in frigider, cca. 3 ore, apoi se intinde pe masa de lucru, se taie in formele...
Mini tarte cu crema de branza si jeleu de castravetiCernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata).
Spirale cu mere si stafideSe farama drojdia si se dizolva in putin lapte caldut cu zaharul.
Poale-n brauDrojdia cu 100 ml lapte si putin zahar, se lasa la dospit, 10 minute.
Gogosi cu gem, coapte in cuptorPregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm.
Tarta cu legumele toamneiMerele se spala, se curata de samburi si se dau pe razatoare ptr a obtine feliute subtiri.
Trandafiri cu marSe pun intr-un vas untura rece de la frigider, ouale de la frigider, laptele dulce.
Prajitura steluta cu gem de gutuiReteta de melcisori cu nuci, alune de padure si fructe. Melcisori cu nuci, alune de padure si fructe reteta simpla. Reteta de...
Melcisori cu nuci, alune de padure si fructeSe spala merele, se decojesc (sau nu) si se dau prin razatoarea mare.
Micile vrajitoareMerele se numara printre preferatele mele, mai ales acum in sezonul de toamna cand le gasim din belsug.
Placinte poale-n brau cu mere si vaniliePlacinta cu dovleac este una dintre placintele mele preferate si nu exista toamna in care sa nu o fac de cateva ori.
Placinta cu dovleacDovleacul si dovlecelul, ras se pun intr-un vas, cu fundul dublu, la calit impreuna cu zaharul.
Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nucaAmestecam drojdia cu zaharul pudra si laptele caldut.
Impletitura cu mereIntr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia.
Pizza cu nuci, pere si gorgonzolaPentru inceput facem ciulamaua.
Strudel cu mere din aluat de casaPentru umplutura: eu am avut merele deja pregatite, asadar le-am scos din congelator si le-am lasat la temperatura camerei.
Placinta cu mere, nuci si aluat cu vinSe dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea.
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarinEste o reteta frantuzeasca, cu un gust deosebit.
Coronite cu ricottaIntai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine.
Pateuri cu branza vegana si masline verziIn oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat.
Covrigi cu susanIn cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide.
Fursecuri ptr ceaiDrojdia proaspata se marunteste într-un castronel.
Placinte sarate cu branzaLaptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte.
Pariziene cu mere si nuciDrojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta.
Placinte cu branza dulceIntr-un castron se pun oul, sarea, iaurtul, untul, zaharul, zaharul vanilat si plicul de Finesse cu lamaie.
Fursecuri cu iaurt si aroma de lamaie decorate cu royal icingSe cern 500 g faina intr-un vas mare.
Cozonaci bicolori umpluti cu rahat, nuci si stafidePunem prunele la hidratat in apa calduta cu esenta de rom, pentru circa 30 de minute, apoi le punem la scurs.
Iepurasi de pasca cu prune uscate si rodieRasfata-i pe cei dragi cu o pasca poloneza cu ciocolata - o rețeta simpla si delicioasa care ii va cuceri de la prima...
Pasca poloneza cu ciocolata - reteta simpla si delicioasaSe pune faina intr-un vas, peste faina in care se amesteca praful de copt, sare,cacao si zaharul, se pune untul la...
Pasca cu branza dulce si aluat cu cacaoReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise