Sunt o sumedenie de condimente si ierburi aromatice interesante pe care am vrea sa le incercam, pentru ca unele sunt mai “exotice” si mai greu de gasit, ne-am gandit sa deschidem o serie de discutii despre locurile de unde putem cumpara diverse condimente. Iata cate ceva despre aceasta planta aromata, hasmatuchi:
Hasmatuchi, Anthriscus silvestris (asmatuchi, asmatui sau hasmaciuca) este o planta erbacee, placut mirositoare, cu flori albe, uneori galbui, dispuse in umbele mici. Seamana cu patrunjelul, insa are funzele mai incretite.
Hatmatuchi seamana la frunze cu patrunjelul, numai ca frunzele sunt mai dese, mai mici si de un verde mai deschis.
Hasmatuchi este un condiment popular in Europa centrala si occidentala; frunzele proaspete sunt tocate pentru a fi adaugate supelor, salatelor si mancarurilor de peste, asemanator felului in care se foloseste si patrunjelul si frunzele de coriandru (cilantro).
Aroma este unica, fiind foarte parfumat - este dulce si foarte aromata, gustul fiind undeva intre patrunjel si anason . Se foloseste la ciorbe ( mai ales la borsul de cartofi cu smantana) si la salate (e traditionala salata de oua cu hatmatuchi si ceapa verde).
Frunzele de hasmatuchi uscate sunt mai putin aromate. In tarile nordice hasmatuchi este adesea substituit in retete de inrudita smirna, care are insa o aroma mai puternica.
Acestea fiind zise, speram ca v-am suscitat interesul si ca doriti sa aflati de unde il puteti procura. Asadar, daca stiti de unde, nu ezitati sa impartasiti si comunitatii Gustos.ro prin comentarii la acest articol.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii