Marmeladă de afine şi portocale

Gemurile şi dulceţurile au o aromă deosebită poate pentru că ne aduc aminte multora dintre noi de copilărie şi de vacanţe. Cui nu îi place gemul de prune sau dulceaţa de căpşuni?

Marmeladă de afine şi portocale

Noi nu le refuzăm niciodată şi în fiecare an ne umplem măcar un colţişor din cămară cu aceste bunătăţi.

 

Dar anul acesta am zis să încercăm şi ceva nou, combinaţii nu foarte extravagante, dar nici clasice: o marmelada de afine şi portocale si un gem de zmeură şi mango.

 

Marmeladă de afine şi portocale

Ingrediente:

O portocală medie
O lămâie
Un băţ de scorţişoară
500gr afine (proaspete sau îngheţate)
500gr zahăr
500ml apă

 

Mod de preparare:

Se stoarce sucul de la lămâie şi portocală într-un vas (inclusiv pulpa), se curăţă de sâmburi şi se pune de o parte.
Coaja se taie în fâşii subţiri şi se pune într-o oală împreună cu apa şi băţul de scorţişoară. Se dă la fiert timp de 25 de minute până fâşiile de coajă sunt moi. (oala se acoperă cu un capac)
După ce au fiert, se scoate băţul de scorţişoară, se adaugă afinele şi sucul de la citrice şi se mai fierbe la foc mic timp de 10 minute.
Se adaugă zahărul şi se dă iar la fiert. Se fierbe la foc mediu, neacoperit, amestecând frecvent, până când se îngroaşă amestecul. (aproximativ 45 de minute)
Se ia de pe foc şi se pune în borcane. Borcanele se sigilează şi se pun în apă fierbinte timp de 10 minute.

 

Gem de mango şi zmeură

Ingrediente:

750gr de mango (curăţat de coajă şi tăiat cubuleţe)
375gr de zmeură pasată
30ml suc de lămâie
60gr pectină praf
1 kg zahăr.

 

Mod de preparare:

Într-o oală se amestecă mango, zmeura şi sucul de lămâie. Se adaugă pectina până se dizolvă. Se dă la fiert şi se amestecă frecvent . Când fierbe, se adaugă zahărul (tot o dată) şi se dă înapoi la fiert amestecând continuu. Se fierbe la foc mare pentru un minut. După ce se îngroaşă, se ia de pe foc şi se îndepărtează spuma.
Se pune în borcane care se fierb 10 minute.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise