Supa de ceapa este un fel de mancare popular inca din timpul romanilor. De-a lungul istoriei, supa de ceapa a fost privita multa vreme ca un fel de mancare al saracilor, intrucat ingredientul principal, ceapa, se gasea din belsug si era usor de cultivat. Versiunea moderna a supei de ceapa provine din Franta, din secolul al 17-lea si este facuta din crutoane de paine, supa de vaca si ceapa caramelizata.
Legenda spune ca supa a fost creata de regele Ludovic al XV-lea al Frantei. Intr-o noapte, tarziu, a descoperit ca in cabana sa de vanatoare mai avea doar ceapa, unt si sampanie, asa ca le-a amestecat si a creat prima supa de ceapa franceza.
Reteta supei de ceapa nu este foarte complicata:
Ingrediente:
¼ pachet de unt, trei cepe, taiate marunt, o lingurita de zahar alb, o lingura de faina, doua cesti si jumatate de apa, o jumatate de ceasca de vin rosu, 300 ml. Supa de vita, o bagheta frantuzeasca, 200 gr branza swiss, feliata.
Mod de preparare:
Topeste untul intr-o cratita, adauga zaharul. Prajeste cepele aproximativ 10 minute. Adauga faina si amesteca pana cand totul e incorporat. Adauga apa, vinul si supa de vita - tine pe foc pana fierbe. Redu focul si lasa sa fiarba 10 minute. Din bagheta frantuzeasca, fa crutoane. Pune supa in boluri in care adaugi crutoanele si feliile de branza. Pune bolurile in cuptor pentru 10 minute sau pana cand branza s-a topit.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii