
(O reteta semnata Deea)
Ingrediente:
750 g rosii mici coapte
250 g ceapa
30 g unt
2 cani supa din carne de vita
1/2 cana frisca
2 cl gin
frunza dafin
sare
piper
cimbru
rozmarin
Mod de preparare:
Se taie rosiile in jumatati sau sferturi, in functie de marime. (Le decojiti mai intai.) Taiati ceapa fin. Topiti untul intr-o caserola, adaugati ceapa, asezonati cu sare, cimbru si rozmarin. Prajiti ceapa pana se face moale. Se adauga rosiile si se calesc impreuna cu ceapa pentru 5 minute, agitandu-se constant. Se adauga frunza de dafin si o supa de vita. Cu capacul inchis se lasa supa la foc mic aproximativ 40 de minute. Apoi se trece printr-o sita supa sau se amesteca intr-un mixer. Pentru un scurt moment, se aduce supa la fiert din nou. Apoi se adauga sare si piper pentru gust si se toarna ginul in supa. Se amesteca bine. Serviti cu o lingura de frisca (fara zahar).
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
- 14 comentarii
-
-
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010
Un articol foarte interesant.Felicitari.
-
Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009
O reteta interesanta.felicitari
-
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 iunie 2009
O noua combinatie pentru supa de rosii.Interesant. Orice noutate e bine venita.
-
constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009
Interesanta combinatia supa - gin.
-
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009
Dar pare sa fie foarte buna.Merita incercata
-
Simos (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009
Hm, nu m-am gandit niciodata sa pun gin in supa de rosii. Nici macar sa il beau inainte sau dupa ... dar m-ati convins :)
-
valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009
Nu are de ce sa nu fie gustoasa...
-
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009
Cred ca e delicioasa!
-
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009
E buna ideea
-
Niko Stan (Chef de cuisine) , 31 mai 2009
Reteta suna foarte bine, pacat ca mie supa de rosii imi provoaca acid :(
-
nasea alina (Chef de cuisine) , 30 mai 2009
Curioasa combinatie, dar interesanta. Caserola, este neaparat necesara? Dar este foarte interesanta reteta.
-
samoila tudorel (Chef de cuisine) , 29 mai 2009
Ginul este foarte aromat.... vad ca este putin, totusi nu-mi pot da seama de gustul pe care o are aceasta supa crema, dar care este legatura intre caserola si restul?
-
Bogdan (Chef de cuisine) , 29 mai 2009
Eu fac supa de rosii altfel, insa trebuie sa recunosc ca mi-ati dat o idee foarte buna cu aceasta reteta. Sigur am sa o incerc!
constanta proca (Chef de cuisine) , 19 mai 2010
O reteta foarte interesanta !