Iepure cu masline

Ne place foarte mult carnea de iepure asa ca astazi ne-am delectat cu o mancare de iepure cu praz si masline incredibil de gustoasa. Un aport important la pastrarea gustului si savorii carnii de iepure si a maslinelor l-a avut aparatul de vidat Food Saver, un nou gadget din bucataria mea. Aparatul de vidat vine insotit de pungi de marimi diferite si o rola pentru vidare iar separat puteti achizitiona caserolele de vidare. Ingrediente: 2 pulpe iepure 3 fire praz 50 ml ulei 200 gr masline 1 lamaie 2 linguri bulion sare, piper, cimbru foi dafin

Iepure cu masline

Mod de preparare:

Mai intai am pregatit punga pentru vidare cu ajutorul rolei de vidare. am introdus rola in lacasul ce-i este destinat, am asezat-o astfel incat sa iasa putin in afara aparatului, am inchis aparatul si am apasat butonul aferent functiei de sigilare. Asteptam ca aparatul sa efectueze sigilarea pungii urmarind indicatorul de prgresie ce ne arata prin intermediul ledurilor in ce stadiu ne aflam. Cand punga a fost sigilata deschidem aparatul reglam marimea pungii dupa cum ne este necesar si taiem foarte usor cu ajutorul cutterului incorporat.

Odata punga efectuata introducem carnea.Eu am facut mai multe portii, unele le-am bagat la congelator iar pulpele le-am pastrat in frigider urmand sa le folosesc astazi.

Ca sa vidam carnea introducem punga in tavita de picurare a aparatului si inchidem capacul. Apasam cu putere de doua ori astfel incat in laterale sa apara banda verde. Apasam butonul start si procesul de vidare va incepe, proces ce de asemmenea, va fi urmarit cu ajutorul indicatorului de progresie.

Cand vidarea a fost efectuata vom observa ca in tavita de picurare a fost colectat excesul de umiditate. Scoatem tavita si o spalam.

In momentul in care dorim sa folosim carnea taiem usor punga langa lipitura si o spalam pentru ca poate fi reflosita.

Incingem uleiul si punem in tigaie pulpele de iepure pe care le-am taiat in doua.

Rumenim carnea pe toate partile.

Scoatem carnea deoparte si adaugam prazul taiat rondele. Il calim in ulei pana devine translucid.

Punem din nou carnea in cratita, completam cu apa si adaugam sarea, piperul, cimbrul si foile de dafin.

Fierbem pana cand carnea este moale si adaugam apoi maslinele si lamaia taiata felii.

Fierbem pana cand carnea este atat de moale incat aproape cade de pe os, adaugam bulionul si dam intr-un clocot.

Fiindca sotul sta 10 ore la serviciu si o mancare calda i-ar prinde tare bine am pus o portie de iepure cu masline in caserola de vidare Foood Saver. Punem capacul si cuplam furtunul de vidare la aparat. Apasam butonul de vidare si astfel mancarea se va mentine proaspata. Baza caserolei poate fi incalzita in cuptorul cu microunde si este poate fi spalata in masina de spalat vase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise