Valoarea bonurilor de masa ar putea creste pana la 13 lei

Valoarea bonurilor de masa ar putea creste de la 9,41 lei la 13 lei. Aceasta propunere legislativa a fost deja votata in plenul Senatului, fiind inainte semnata de parlamentarii de la toate formatiunile politice.  Cu toate acestea, Guvernul nu este de acord cu aceasta majorare, din cauza impactului bugetar. 

Valoarea bonurilor de masa ar putea creste pana la 13 lei

Initiatorii proiectului de lege motiveaza majorarea prin faptul ca suma de 9,41 lei nu este suficienta pentru a cumpara o masa de pranz. Acestia mai spun ca valoarea medie a unei mese de pranz a ajuns la 13 lei.

Chiar si in zonele cu economie precara, cea mai ieftina masa ar costa 10 lei in sistem de catering.

De asemenea, initiatorii mai sunt de parere ca un numar mare de angajati se afla in imposibilitatea de a avea o masa adecvata in timpul unei zile de lucru, fie ca urmare a programului de lucru incarcat, fie pentru ca nu au acces la achizitionarea unei mese.

La randul lor, parlamentarii spun ca valoarea pe zi a tichetului de masa din Romania este printre cele mai mici din UE - 2,13 euro. Pentru a avea termen de comparatie, in Belgia un tichet de masa are o valoare de 7 euro, in Franta de 10,58 euro, chiar si in Grecia are valoarea de 6 euro.

Totodata, daca in 1998, tichetele de masa puteau acoperi circa 50% din cheltuielile cu produse alimentare ale unei gospodarii, in prezent, acestea acopera doar 27% din aceste cheltuieli.

Camera Deputatilor este for decizional pentru acest proiect de lege, dar mai mult ca sigur valoarea bonurilor de masa va fi majorata.

Sursa foto: economica.net

Sursa articol: adevarul.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise