Multe persoane sunt pasionate de gatit si, cum pe Gustos.ro speram ca toti au aceasta pasiune, ne-am gandit sa facem o trecere in revista a cursurilor de gatit disponibile in Bucuresti. Cursurile sunt destinate amatorilor, astfel ca sigur va veti simti in largul vostru si veti invata multe dintre secretele bucatarilor.
FiorArte
La FiorArte, un studio de ateliere recreative, se tin cursuri de sushi, de dulciuri si de bucatarie mediteraneana, in functie de solicitari si de formarea grupelor. Cursul este sustinut pe rand de Silviu si Daniel de la “The Flavours 3 Bucatari”, asa ca sunt bucatari cu experienta, pe care deja ii cunoasteti de la TV. In septembrie vor reveni cu un curs de bucatarie mediteraneana, care tine 1 luna si contine 4 sedinte (de la ora 18:30), iar o sedinta dureaza 2-3 ore si grupa este formata din 6 persoane, materiile prime necesare sunt incluse in pret. Tematica acestui curs include prepararea carnii albe si rosii, a pestelui si fructelor de mare, a pastelor, plus gustari si salate traditionale.
Pret: nu ne-au fost comunicate detalii despre pret.
Contact:
Str. Soldat Neagu Florea 7, tel. 0730 90 90 35
THR Group
THR Group organizeaza si cursuri pentru amatori. Cursuri de arta culinara sunt sustinute de maestrul Nely Matran si au loc in fiecare sambata, de la 10:00, in 5 editii, fiecare sedinta de gatit dureaza 4-5 ore. Seria de cursuri a inceput deja, mai sunt inca 3 cursuri la care va puteti inscrie. Cursurile nu au legatura intre ele, adica puteti alege sa va inscrieti in doar cateva sambete din seria de 5. In plus, un somelier va va ghida si cum sa asortati diverse tipuri de vinuri cu mancarurile preparate de voi.
Pret: 40 euro per sedinta de 4-5 ore
Contact:
Bd. Poligrafiei nr. 3 - 5, tel. 0215 492 850
E-mail: [email protected]
Violeta's Vintage Kitchen
Daca vreti sa invatati cum se gateste „ca la mama acasa”, atunci merita sa incercati un atelier propus de bistroul Violeta's. Un atelier dureaza aproximativ 2,5 ore, costa 100 lei, pretul include si 1 salata, 1 apa, o cafea. Cursurile au loc chiar in restaurant, ultimele ateliere au fost despre prepararea painii si a dulciurilor. Asa ca, daca vreti sa invatati trucuri pentru gatit la sfarsitul unei zile de lucru, urmariti atelierele Violeta's. Nu au fost anuntate cursuri noi de gatit, ultimele au fost in martie si inca nu au in plan unele noi, insa vor anunta pe site cand vor exista unele noi.
Pret: 100 lei
Contact:
Str. Batistei 23, tel. 021.310 .06.81,
Societe Gourmet
Cei care doresc sa creeze preparate gourmet, in ambiante premium, pot incerca unul dintre cursurile propuse de Societe Gourmet. Cursurile se desfasoara de obicei la sfarsit de saptamana, o singura zi (unele cursuri se tin si pe parcusrul a doua zile), o sedinta tine aproximativ 3 ore, iar locul unde se tine cursul poate varia, de obicei se sustin in resturante bine cotate. Temele alese sunt foarte variate, de la prepararea fructelor de mare, bucatarie asiatica, pana la manuirea cutitelor profesionale.
Urmatoarele cursuri sunt:
- Pan Asian Cooking Class - duminica, 12 iunie, ora 14:00, la Madame Pogany, costa 250 lei si include consumatia de bauturi, cafea, ceai si vin. In plus, prmesti cadou un bambus steamer.
- Fructe de Mare - duminica, 19 iunie, ora 14:00, la restaurantul Din Casa, costa tot 250 lei, pretul include bauturile mentionate mai sus.
Pret: aprox. 250 lei
Contact:
Tel. 0721223385
E-mail: [email protected]
Daca mai stiti si alte cursuri interesante de gatit, va invitam sa lasati un comentariu la acest articol.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii