Trucuri care sa te ajute sa pastrezi branza proaspata mai mult timp

Atunci cand nu sunt depozitate corect, branzeturile se pot strica repede. Este pacat, pentru ca stim cu totii ca o branza de calitate nu este chiar ieftina.  Daca vreti sa evitati sa aruncati o branza care va era draga la gunoi, atunci este foarte important sa stiti aceste cateva trucuri pentru a mentine branza proaspata mai mult timp. 

Trucuri care sa te ajute sa pastrezi branza proaspata mai mult timp

Hartie de copt sau panza, niciodata folie de plastic

Atunci cand o depozitam in frigider, este recomandat sa nu lasam branza pe farfurie sau in ambalajul de la magazin. In schimb, fiecare bucata trebuie impachetata in hartie de copt (sau panza). Aceasta ii va permite sa respire, spre deosebire de folia de plastic. De asemenea, daca veti folosi folie de plastic, branza va prinde un miros neplacut.

Unde punem branza in frigider

Cel mai bun loc din frigider pentru a depozita branza este sertarul pentru legume, acolo umiditatea este mai crescuta.

Incercati pe cat posibil, sa nu depozitati branza pe rafturile de sus ale frigiderului, deoarece acolo sunt cele mai scazute temperaturi.

Congelatorul va fi folosit doar pentru depozitarea branzeturilor grase sau de burduf. Insa, inainte si ele trebuie impachetate in hartie cerata si apoi in pungi de plastic.

Cum conservam branza in saramura

Unele branzeturi se vand la magazin in cutii cu saramura, dar atunci cand acestea se vand in ambalaje simple, puteti face chiar voi o saramura in care branza se va pastra proaspata mai mult timp.

Pentru saramura se folosesc 200 grame de sare la un litru de apa. Amestecul se fierbe inainte de a pune branza in el.

Bucata de branza se pune intr-un recipient in care se torna saramura racita si se acopera cu un capac. Apoi, se poate depozita la rece.

Cum facem sa nu ni se usuce branza

Pentru ca branza sa nu se usuce, dupa ce taiem o bucata din ea, vom unge partea sectionata cu putin unt. Cand mai vrem sa taiem o felie indepartam stratul de unt, taiem felia si repetam procedura.

Cum impiedicam formarea mucegaiului

Un cub de zahar pus in cutia cu branza sau in ambalajul in care am impachetat-o va preveni depunerea mucegaiului atunci cand pastram branza in frigider pentru o perioada mai lunga.

Sursa foto: chefjjs.com

Sursa articol: youtube.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise