Trofeul Golden Balkan Chef castigat de Romania

După succesul avut la competiţia internaţională Euro-Asia, Rusia 2011, Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ împreună cu Asociaţia Naţională de Gastronomie au participat la competiţia Bucătarul de Aur al Balcanilor cu o echipă regională de Maeştri Bucătari.  Competiţia s-a desfăşurat la Belgrad, Serbia şi a fost organizată de Federaţia Asociaţiilor Culinare din Serbia în parteneriat cu World Association of Chefs Societies. Echipa României a câştigat cea mai mare distincţie a competiţiei: Trofeul Golden Balkan Chef!

Trofeul Golden Balkan Chef castigat de Romania

Delegaţia României a fost compusă din următoarele persoane:

Dr. Iulia Drăguţ, preşedintele ACEEA

Radu Zărnescu, coordonatorul delegaţiei ACEEA

Maria Ştefan, manager ACEEA

Maestrul Mărioara Vîrtop, membru fondator ANG

Maestrul Nicolae Guştere, membru fondator ANG

Chef Daniel Cheregi, membru fondator ANG, secretar al ANG

Golden Balkan Chef - proba pe echipe

Antreu: Armonie de peşte din ton, somon şi pangasius

Fel de bază: Piept de raţă cu sos de gutui

Desert: Brânză Camembert cu sos de ciocolată şi mentă

Timpul de lucru a fost de 75 de minute. România s-a clasat pe primul loc, obţinând astfel trofeul Golden Balkan Chef!

Alte distinctii obtinute: la proba Black Box (cutia neagră sau coşul secret) - proba pe echipe, locul II, dupa echipa Croatiei, iar la Golden Balkan Chef - proba individual (Maestrul Mărioara Vîrtop), locul III.

În urma antrenamentelor realizate la Timişoara de către Asociaţia Naţională de Gastronomie, coordonată de Preşedintele Alexandru Nagy, antrenorul echipei din Timişoara, echipa a fost pregătită pentru a cuceri minim un loc între cei trei învingători! România s-a confruntat cu multe echipe puternice din străinătate, mai ales cu echipele naţionale care au tradiţie în bucătăria internaţională: Serbia, Croaţia, Grecia, Macedonia, Bulgaria, Rusia, Polonia, Slovenia, Muntenegru, Cipru, Italia, Austria.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

O reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise