Cartofii – fierti, copti sau prajiti. Pare o leguma destul de banala, dar, de fapt, poti inova aceste retete si prepara o garnitura diferita de fiecare data cand ai musafiri. Spune adio banalilor cartofi prajiti alaturi de friptura si incearca retetele pe care ti le propunem noi!
Cartofi copti de doua ori
Reteta incepe precum cea de cartofi copti. Iei cativa cartofi, ii speli bine (dar nu ii decojesti!), ii tai in jumatati si ii tii la cuptor pana cand s-au patruns si sunt moi in interior. Apoi, insa, ii scoti, scobesti interiorul, il amesteci intr-un castron cu smantana, usturoi pisat marunt, condimente dupa gust si bucatele de bacon, umpli cartofii la loc si ii mai dai la cuptor cateva minute. Delicios!
Piure rustic
Si aceasta reteta e similara celei de piure clasic. Se taie cartofii in cubulete, se pun la fiert cu putina sare. Cand sunt fierti, se scot, se adauga lapte, unt, sare si alte condimente si se piseaza bine. Apoi, se incorporeaza o mana de masline taiate feliute, cateva feliute de ceapa rosie si branza rasa.
Crochete de cartofi
Se face un piure clasic din cartofi fierti, lapte, unt si sare si se mai adauga 3-4 linguri de faina (la 600 g cartofi) si 3 galbenusuri. Se modeleaza crochete, care se dau prin faina, oua batut si pesmet. Se lasa la frigider sau congelator cateva ore si se prajesc in ulei incins. (reteta inspirata de la Valentina Ionita)
Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakesCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii