Iata care sunt acestea:
1. Folositi ingrediente la temperatura camerei
Majoritatea retetelor presupun ca ingredientele sa fie la temperatura camerei atunci cand le folositi, asa ca nu incercati sa treceti peste acest pas, caci rezultatul nu va mai fi acelasi. In egala masura este important ca ingredientele sa se afle la aceeasi temperatura in momentul in care sunt amestecate. Asadar, amestecati ingredientele calde cu cele calde si ingredientele reci cu cele reci.
2. Cantariti ingredientele
Cand vorbim despre deserturi, cantitatile ingredientelor trebuie sa fie cat mai exacte cu putinta pentru un rezultat bun. Renuntati la cantaritul "din ochi" si folositi cu incredere un cantar de bucatarie, veti vedea diferenta!
3. Aruncati ingredientele vechi
Asigurati-va ca folositi intotdeauna ingrediente proaspete atunci cand pregatiti deserturi. De obicei, majoritatea ingredientelor folosite la deserturi au o durata scurta de valabilitate, asadar, cel mai indicat este sa le cumparati in cantitati mici si sa nu va grabiti sa pregatiti desertul inainte de a verifica termenele de valabilitate ale ingredientelor.
Nimic nu se compara cu sare in bucate, spunea o vorba populara. Ei bine, este valabil si pentru deserturi. Putina sare va face minuni cu gustul prajiturilor, accentuand aroma ingredientelor. Atentie la cantitate, insa! :-)
5. Nu schimbati temperaturile de coacere
Daca o reteta recomanda coacerea unei prajituri la 180 timp de 45 minute, nu este indicat sa micsorati timpul de coacere prin cresterea temperaturii, indiferent cat de tare va grabiti. In cazul pregatirii deserturilor, graba chiar strica toata treaba. Cand sunt coapte repede si la temperaturi mari, deserturile tind sa isi piarda din umiditate, devenind uscate si chiar lipsite de gust.
6. Cunoasteti-va bine cuptorul
Pentru a evita arderea deserturilor sau dimpotriva, pentru a evita sa aveti un desert necopt, trebuie sa ne cunoastem bine cuptorul. Este indicat sa folosim un termometru pe care sa il introducem in cuptor pentru a verifica daca temperatura este potrivita. Pozitionati prajitura in mijlocul cuptorului, fara a atinge peretii acestuia si inchideti cu grija usa. Daca trantiti usa cuptorului, riscati sa eliberati aerul din compozitie si sa aveti o prajitura mai putin pufoasa.
7. Nu deschideti usa cuptorului in primele 15 minute
Nu este recomandat sa deschidem usa cuptorului in primele 15 minute in cazul aluaturilor pufoase, deoarece deserturile noastre vor avea de suferit, atat din punct de vedere estetic, cat si al gustului. In plus, in primele 15 minute nici nu avem ce sa vedem, in cazul majoritatii deserturilor.
Voi ce alte "trucuri" din bucatarie cunoasteti? :-)
Sursa foto: www.flickr.com
Comentarii