Tot ce trebuie sa stii pentru a face chiftele perfecte

Chiftelele sunt printre cele mai versatile preparate, pot fi servite simple dar si alaturi de paste, tocanite, chiar si in sandvisuri. Rapid de preparat, sunt alegerea multora dintre noi atunci cand nu avem mult timp la dispozitie sau cand nu dorim sa petrecem mult timp in bucatarie.    Chiar daca sunt simplu de pregatit, fiind la baza doar bilute din carne sau alte alimente (precum dovlecelul, conopida, naut etc ), trebuie sa tinem cont de cateva mici aspecte pentru a prepara chiftelele perfecte. Pe unele dintre aceste "reguli" probabil ca le cunoasteti, pe altele mai putin, insa este important sa le si respectam daca dorim sa avem un preparat ca la carne.  

Tot ce trebuie sa stii pentru a face chiftele perfecte

1. In cazul chiftelelor din carne, trebuie sa alegeti carnea potrivita pentru ceea ce va doriti. In cazul in care folositi carne de vita sau de porc, de exemplu, chiftelele vor fi mai moi, pe cand, in cazul carnii de pui sau curcan, acestea vor fi mai tari. Din acest motiv, atunci cand pregatim chiftele de pui sau curcan trebuie sa reducem timpul de prajire/coacere.
2. Un alt truc pentru a obtine chiftele perfecte este pastrarea tuturor alimentelor reci inainte de a fi gatite.

3. Gusta din compozitie inainte de a forma chiftelele. In acest fel vei stii daca gustul este cel dorit si vei putea remedia imediat situatia.

4. Poti adauga verdeata sau chiar cascaval in compozitie pentru un gust aparte.

5. Prin adaugarea de ou sau de pesmet inmuiat in lapte, vei obtine niste chiftele foarte moi si delicioase.

6. Modeleaza cu grija chiftelele si nu pune multa presiune atunci cand formezi bilutele. Daca sunt prea compacte,acestea vor deveni tari. Pentru a evita lipirea carnii tocate de maini, foloseste putin ulei sau apa atunci cand modelezi chiftelele.

7. Chiftelele trebuie prajite in ulei foarte bine incins si cu focul mic. In acest fel, se evita arderea exteriorului. Daca nu esti un adept al prajelilor, afla ca poti pregati chiftele la gratar sau coapte in cuptor, ba chiar pot fi fierte si in apa.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise