Tot ce trebuie sa stii despre tigaia de fonta

  Vechea tigaie din fonta este un ajutor de nadejde in orice bucatarie. Mancarurile sunt mai delicioase, se foloseste mai putin ulei si nu adauga chimicale mancarurilor tale, asa cum se poate intampla cu alte tigai, mai noi.   Fonta este un material poros, fiind un antiaderent natural. Totusi, pentru a fi antiaderent, este necesar sa adaugam putina grasime peste. Sfatul nostru este sa ungeti cu putin ulei tigaia voastra inainte de a o folosi, inlaturand ulterior excesul de ulei cu un servetel de bucatarie. In acest fel, mancarea nu se va lipi de tigaie.

Tot ce trebuie sa stii despre tigaia de fonta

Avantajele sunt multe in ceea ce priveste folosirea tigailor de fonta, insa este important sa stim ca tigaile de fonta necesita o curatare speciala.

Poate ati trecut si voi prin aceasta situatie: cina s-a terminat, iar tigaia in care ai pregatit mancarea este plina de ulei. Te gandesti ca nu are ce sa se intample cu tigaia ta daca o cureti incet cu putin detergent de vase si apa. Nimic mai fals! La contactul prelungit cu apa, invelisul protector al tigaii de fonta se va exfolia, iar mancarea nu va mai avea acelasi gust delicios.

Ce este de facut? Modalitatea de curatare a tigaii de fonta este una foarte simpla: adaugati ulei in tigaie, asta daca nu a mai ramas de la gatit, si presarati sare de mare deasupra. Cu o laveta, curatati usor sarea din tigaie. Veti vedea ca sarea se va murdari, fiind un exfloliant usor, lasand tigaia voastra de fonta numai buna pentru gatit.

Asadar, voi v-ati intoarce la vechea tigaie de fonta?

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise