Urzica a fost apreciata inca din timpuri stravechi pentru calitatile sale terapeutice. De asemenea, este una dintre primele plante medicinale din istoria medicinei naturiste. Frunzele urzicii sunt extrem de bogate in minerale si vitamine care ne ajuta organismul sa se adapteze la schimbarile pe care le aduce trecerea de la anotimpul rece la cel cald. De aceea este bine, chiar recomandat, sa tineti o cura de urzici, care va va aduce doar beneficii.
Se va obtine un pahar de suc, de o culoare verde inchis, care se recomanda sa fie baut dimineata, pe stomacul gol.
Pentru a obtine un efect mai puternic al acestei cure, se mai bea un pahar de suc seara.
Clorofila din frunzele de urzica este un excelent purificator pentru sange, eliminand toxinele si radicalii liberi.
De asemenea, este o cura recomandata si persoanelor care sufera de anemie, pentru ca stimuleaza procesele de producere a globulelor rosii.
In acelasi timp, are efecte benefice asupra rinichilor, gratie efectelor diuretice, antimicrobiene si regenerative asupra rinichiului. De aceea, este recomandat si persoanelor care sufera de cistita, pielonefrita, insuficienta renala.
Sucul de urzica este si un bun reglator de tensiune, protejand vasele de sange impotriva ateroscrelozei.
Si, nu in ultimul rand, aceasta cura este recomandata si pentru vindecarea hemoroizilor.
Sursa foto: doarnatural.ro
Sursa articol: bzv.ro
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii