Tot ce trebuie sa stii despre batutul albusurilor

Batutul albusurilor pare cel mai simplu lucru pe care trebuie sa il faci intr-o bucatarie, insa cunoscatorii stiu ca nu este deloc asa. Folosirea unor oua nepotrivite, a unui echipament neadecvat sau inversarea ordinii in care se adauga ingredientele pot afecta textura si volumul albusurilor tale. Dar cu putin ajutor din partea stiintei si aceste mici sfaturi, oricine poate bate albusuri ca un profesionist:

Tot ce trebuie sa stii despre batutul albusurilor

1. Echipament adecvat.

Inainte de a te apuca sa bati albusurile, asigura-te ca ai toate ustensilele potrivite. In primul rand, albusurile nu se bat decat in recipiente de sticla, ceramica sau metal, si nu in recipiente de plastic, deoarece plasticul poate impiedica albusul sa creasca. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca toate ustensilele sunt curatate si uscate; o singura picatura de apa poate modifica textura albusurilor tale.

2. Alege ouale potrivite.

Ouale proaspete vor fi mult mai usor de batut decat cele vechi. In timp ce albusurile la temperatura camerei se bat mult mai usor, atunci cand oul este rece, albusul se desprinde mult mai usor de galbenus. Asadar, tot ce trebuie sa faci este sa separi ouale imediat ce le-ai scos din frigider si sa lasi albusurile la temperatura camerei pentru a se bate mai usor.

3. Cum batem albusul?

Pune un praf de sare peste albusurile tale si incepe sa le bati cu mixerul la o viteza mica pana cand acestea fac niste mici bule deasupra, dupa care trebuie sa maresti viteza pana cand obtii textura dorita.

Exista 3 stadii ale acestui proces de batere al albusurilor:

1. Albusurile si-au pastrat textura, insa au niste mici bule de aer pe suprafata lor.
2. Albusurile au varfurile moi. Albusurile au capatat culoarea alba, insa atunci cand le atingem varfurile cu mixerul, acestea se lasa.
3. Albusurile au varfurile tari (albusuri spuma tare). Albusurile sunt ferme si nu se indoaie daca scoatem mixerul sau telul din ele. In acest stadiu, albusurile au ajuns la volumul lor maxim si nu ar mai trebui batute.
4. Albusuri batute in exces. Daca batem albusurile in exces, acestea isi vor pierde forma, devenind apoase, iar spuma se va lasa. Odata ce ai batut albusurile prea mult, acestea nu mai pot si salvate.
Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise